Új járványügyi intézkedések: megszűnik a maszkhasználat

Gulyas Kormanyinfo

A mai kormányinfó legnagyobb részét természetesen az orosz-ukrán háború kapcsán feltettkérdések tették ki, ám a Fidesz kampánygépezete elérkezettnek látta az időt arra is, hogy eltöröljön járványügyi intézkedéseket is.

Gulyás Gergely megerősítette azt a szakértői álláspontot, hogy a járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik. Ezért kivezetik a járványügyi korlátozásokat,

hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség,

kivezetik azt a szabályt is, ami lehetővé teszi, hogy a munkáltató előírja a kötelező oltást, de kivétel az egészségügyi és szociális terület. Kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is. Mindez azért is érdekes, mert a tavalyi év során akkor szüntették meg a kötelező maszkviselést (július 3-án), amikor már 100 alá csökkent a kórházban kezeltek száma, most azonban

még mindig 3000 felett vannak azok, akik kórházi ápolásra szorulnak!

Így eléggé az az érzése támad az embernek, hogy egyszerű kampánycélokat szolgál a kormány intézkedése, amely könnyen a visszájára sülhet el. Valljuk be, a boltokban és közlekedési eszközökön való maszkviselés nem jelent nagy terhet, főképp nem annak függvényében, hogy a kórházba kerülést lehet vele megelőzni.

Másrészt pedig azért sem nyugodhatunk meg végleg, mert a kormány annak ellenére, hogy eltöröl minden járványügyi korlátozást, az egészségügyi veszélyhelyzetet mégis fenntartják, részben a lehetséges hatodik hullám veszélyével, részben a kormány cselekvőképességével indokolva azt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!