Olyan elszólást tett kamerák előtt a hétvégén Orbán, hogy alig győzték eltussolni az MTI-ben

Orbán

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évadnyitó rendezvényén vett részt szombaton, ahol beszédet is tartott.

A beszédet az MTI is szemlézte, ezt vette át a kormánysajtó. Ha valaki csak ezekből a médiumokból tájékozódott a hétvégén, lemaradt róla, hogy Orbán egy elég botrányos kifejezéssel illette a magyar gazdaságot, az MTI ugyanis kicencúrázta a miniszterelnök szavait. Az MTI annyit közölt, hogy azt mondta Orbán: „A gépház működik, a kassza csörög”, miközben a teljes mondat úgy hangzott:

A kóceráj rendben van, a gépház működik, a kassza csörög.

Orbán tehát egy kócerájhoz hasonlította a magyar gazdaságot. Az eltérést a Hírklikk szúrta ki. A lap újságírója megjegyezte: vélhetően nem a megszólalás szabadságában akarhatta korlátozni az MTI a miniszterelnököt, hanem kimenteni próbálták az alól, hogy el kelljen számolnia az emberek előtt a felháborító hasonlattal.

A cikk emlékeztet: nem először fordul elő, hogy a távirati iroda “gyámság alá helyezi” Orbánt. Az MTI szerkesztői úgy lehetnek vele, hogy

Orbán nem mindig ura a szavainak, ezért néha a segítségére kell sietni, hogy kimentsék a kínos magyarázkodás alól.

Mindeközben Márki-Zay Péter legapróbb elszólásait is felnagyítja vagy kiforgatja a kormánysajtó, Osváth Zsolt nemrégiben egy videóban mutatta be, hogyan működik a propaganda lejáratógépezete:

Kötelező videó: Osváth Zsolt leleplezte a Fideszt, így vágják össze a hazug videókat

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!