A Fidesz továbbra is a korrupció oldalán áll, és egyetlen bűnözőt sem hagy az út szélén

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Hétfőn a Fidesz ismét bebizonyította, hogy nincsenek erkölcsi fenntartásaik, még azzal szemben sem, aki korrupciós botránya miatt kénytelen volt lemondani államtitkári posztjáról.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke terjesztette elő azt a javaslatot az Országgyűlés igazságügyi bizottsága elé, melynek az lett volna a célja, hogy a korrupciós ügybe keveredett Völner Pál ne kaphasson közel 4 millió forintos végkielégítést mindaddig, míg a bíróság fel nem menti.

A kormánypárt azonban nem tartotta elfogadhatónak az ellenzéki javaslatot,

szerintük jár a korrupción ért Völnernek a többmilliós végkielégítés!

Az MSZP közösségi oldalán megjelent közleményében kiemeli, hogy a Fidesz nyíltan felvállalta egy csúszópénzek elfogadásával vádolt társuk, Völner Pál további támogatását. Az Igazságügyi bizottság hétfői ülésén ugyanis a kormánypárti képviselők nemet mondtak arra a javaslatra, amely lehetővé tette volna, hogy azon politikai felsővezetők, akikkel szemben büntetőügyekben eljárást indítanak a hatóságok, ne részesülhessenek semmilyen kifizetésben – se végkielégítésben, se a még meglévő szabadnapokért járó pénzbeli megváltásban – addig, amíg az ügyükben felmentő ítélet nem születik.

A szocialista párt szerint azonban nem lehet 4 millió forintos végkielégítéssel jutalmazni valakit azért, mert lemondott az államtitkári posztjáról miután lebukott. A korrupcióval szemben zéró tolerancia elvét kell követni tettekben is, nem csak szavakban, ahogyan azt a Fidesz teszi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!