Orbánék tényleg azt hiszik, mindenki hülye: a legprimitívebb választási átverést vetették be!

Fotó: KPSVR

Tényleg nagyon félhet a Fidesz a bukástól, mert Kaposváron már nyíltan arra játszanak, hogy megtévesszék a választókat. Ugyanolyan nevű kamujelölteket támogatnak, mint akik az ellenzéki oldalon vannak.

A Fidesz bevetette a legprimitívebb választási trükköt, aminél már tényleg nincs lejjebb: a fideszes aktivisták azt az utasítást kapták, hogy gyűjtsenek aláírásokat olyan kamujelölteknek, akiket ugyanúgy hívnak, mint az ellenzéki oldal ismert politikusait. A Népszava a helyi ellenzéki KPSVR nevű portálra, illetve más forrásokra hivatkozva úgy értesült:

a Fidesz a közös ellenzéki jelölt Varga István ellen egy másik Varga Istvánnak segít indulni, hogy átverje az ellenzéki szavazókat!

Ráadásul a kormánypárt nem elégszik meg ezzel, mert egy másik kamujelöltnek is gyűjtenek aláírásokat, akit ugyanúgy Horváth Ákosnak hívnak, mint az előválasztáson alulmaradt ellenzéki politikust, a 2019-es önkormányzati választás összellenzéki polgármester-jelöltjét. Bár az „igazi” Horváth Ákos nem indul a választáson, a Fidesz valószínűleg így akarja teljesen összezavarni az ellenzéki szavazókat, hogy

maximalizálják a tévedésből leadott szavazatokat, növelve az ellenzéki tábor megosztását.

A Fidesz-KDNP így akarja növelni az igazi jelöltje, Gelencsér Attila esélyeit, aki nem csak botrányai – látványos vagyongyarapodása és egy nem létező kerékpárút átadása – miatt aggódhat, hanem azért is, mert már 2018-ban is 3200-al többen voksoltak az ellenzéki jelöltekre, csakhogy akkor ez még megoszlott az ellenzéki pártok között.

Az ellenzéki politikusok szerint komikus, hogy a Fidesz már csak ilyen trükkökben bízik.

„Örülök, hogy Varga Istvánban gazdag a vidékünk” – mondta ironikusan a Népszava megkeresésére az összellenzéki jelölt, hozzátéve: bár doktori címét eddig nem használta, most mégis feltünteti, hogy megkülönböztesse magát a kamu jelölttől.

„Bízom benne, doktori címmel rendelkező Varga Istvánt már nem találnak a körzetben”

– jelentette ki. A másik ellenzéki politikus, Horváth Ákos szerint félő, hogy lesznek ellenzéki szavazók, akik bedőlnek az „alteregójának”. Bár ő nem is indul a választáson, mégis elég, ha néhány száz voks rossz név mellé kerül, s máris veszélyben lesz az ellenzéki mandátum. Horváth szerint azért kerülhetett ő, illetve a neve képbe, mert

a Fidesz megpróbál minden szalmaszálba belekapaszkodni a hatalom megtartása érdekében,

s így az ő 2019-ben megszerzett ismertségétől is remélnek valamennyi kamuvoksot.  Szerinte túllép minden határon, hogy megpróbálják átverni az embereket, s konkrét szélhámossággal élnek a gyakorlatban.

„Ez a választók tudatos megtévesztése, nem dőlhet el így egy mandátum sorsa.

Amúgy kíváncsi lennék, akik a nevüket adták ehhez a történethez, a nyilvánosság elé kiállva is merik vállalni tettüket” – tette fel a kérdést Horváth Ákos.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!