Szijjártó megfenyegette a diplomatákat: ne akarják ellenőrizni a választás tisztaságát!

A Fidesz mindent bevet, hogy senki se értesüljön az esetleges választási csalásokról! Szijjártó Péter konkrétan megfenyegette azokat a Magyarországra akkreditált nagyköveteket, akik ellenőrizni akarnák az április 3-i választás tisztaságát.

A döbbenetesen nyílt fenyegetés azon a találkozón hangzott el, amelyet azoknak a hazánkba akkreditált külföldi diplomatáknak és magyar követségi dolgozóknak szerveztek, akik azt tervezik, hogy megfigyelőként részt vennének a parlamenti választáson – értesült az Azonnali. Az eseményen a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság munkatársai mondták el a tudnivalókat, ám amikor szóba került a magyarországi parlamenti választásra tervezett EBESZ-delegáció ügye,

Szijjártó Péter kijelentette: feketelistára teszik azokat a nagyköveteket, akik az EBESZ-misszión kívül is ellenőrizni akarják a választás tisztaságát!

A külügyi tárca vezetője egyes források szerint úgy fogalmazott: az a nagykövet, aki a saját szakállára látogat el valamelyik szavazóhelyiségbe, számoljon azzal, hogy az Orbán-kormány a jövőben csak alacsony szinten áll majd szóba vele. Állítólag Szijjártó azt is kimondta, hogy ez minisztériumi főosztályvezetői szintet jelent majd, ami eléggé megalázó egy nagykövet számára. Egy másik forrás szerint Szijjártó nyíltan a „blacklist”, vagyis a „feketelista” kifejezést használta. Vagyis

a Fidesz-kormány számon tartja, kik akarják ellenőrizni a szavazás körülményeit és bosszút áll rajtuk.

A miniszteri fenyegetőzés ellenére ugyanakkor idén is több követség azt tervezi, hogy megfigyelőként részt vesz a parlamenti választásokon.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!