A Fidesz döbbenetes kifakadása az EP-ben: Elvtársukat, Gyurcsányt vizsgálják a Pegasus helyett

Megdöbbentő jelenet játszódott le az Európai Parlament Pegasus-üggyel foglalkozó szakbizottságának ülésén, amikor Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője emelkedett szólásra. Bár az ülésen megegyeztek, hogy támogatják egy vizsgálóbizottság felállítását, volt egy képviselő, Hidvéghi, aki nem volt hajlandó kötélnek állni.

Hidvéghi arról próbálta győzködni az ülés résztvevőit, hogy 2010 óta nem került sor illegális megfigyelési tevékenységre Magyarországon. Ezt elmondása szerint a nemzeti adatvédelmi hatóság is megerősíti, akik mélyreható vizsgálatot folytattak, és megállapították, hogy minden ilyen tevékenység a nemzeti jognak megfelelően történt.

Ezt követően valami olyat ajánlott, amitől többeknek elakadt a szava:

A 2010 előtti időt kellene inkább vizsgálni, amikor elvtársuk, Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök.

Hidvéghi szerint abban az időben “gyilkosokkal, bűnözőkkel, maffiózókkal tartott kapcsolatot a nemzetbiztonsági szolgálat, hogy a jelenlegi miniszterelnökre terhelő bizonyítékokat gyűjtsenek”.

Az elképesztő kijelentés alaposan kiverte Panyi Szabolcsnál, a Direkt36 megfigyelés alá vont újságírójánál, akit tanúként hallgattak meg az ülésen, mert nem finomkodott a viszontválasznál:

Hidvéghinek inkább a saját elvtársait kellene megkérdeznie, hogy amikor az ő lehallgatását a korrupcióval gyanúsított Völner Pál államtitkár engedélyezte, akkor azt önszántából, vagy külső hatásra tette-e

– vágott vissza az újságíró.

Moritz Körner német liberális képviselő is megdöbbenésének adott hangot Hidvéghi szavai miatt.

A független újságírókat tartják nemzetbiztonsági fenyegetésnek?

– kérdezte döbbenten, majd hozzátette: a magyar kormány lehallgatási botrányából azt sem tartja kizártnak, hogy akár egy a Watergate-botrányhoz hasonló ügy is kialakulhat a következő hónapokban.

(hvg.hu nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!