Márki-Zay Péter figyelmeztetése Orbánnak: ez elől nem fog tudni a függöny mögé bújni

Orbánnak lehet, hogy van 133 bátor embere, de nekünk 235 ezer bátor emberünk van, sőt, sokkal több is van, de ennyien a nevüket, adataikat is adták ahhoz, hogy áprilisban megvalósuljon a kormányváltás

– ezt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje üzente Péterfi Judit sajtófőnökön keresztül az egységes ellenzék pénteki sajtótájékoztatóján, melyen a pártok képviselői élőláncot alkotva adták le a népszavazási aláíróíveket a Nemzeti Választási Irodának.

A miniszterelnök-jelölt nem tudott jelen lenni az eseményen, miután a napokban igazoltan elkapta a koronavírus-fertőzést, emiatt 5 napra karanténba vonult. Sajtófőnökén keresztül azonban megüzente: Orbán nem bújhat el az emberek akarata elől, az igazi népszavazásra április 3-án fog sor kerülni, ami egyetlen kérdésről fog szólni:

Fidesz, vagy nem Fidesz.

Márki-Zay szerint jelenleg két világ él egymás mellett Magyarországon, az egyik hazugságokkal tereli el a figyelmet a lényeges kérdésekről. Ez az oldal nemlétező kérdésekkel, óvodások nemváltó műtétjével riogatja az embereket, miközben hallgat a valós problémákról, a korrupcióról és a rekord inflációról. A másik oldal ellenben az emberek valódi problémáival foglalkozik, ezért nyújtotta be a két népszavazási kérdést is, ami a járvány miatt munkájukat elvesztett emberek megsegítését és a diákok kollégiumi lakhatásának biztosítását célozza.

Az ország változást akar. Most a hatalmon múlik, hogy a valódi kérdésekről legyen szó. Nekünk 24 óra elég volt megszámolni az aláírásokat, és bár a Nemzeti Választási Irodának erre 60 napja van, ne húzzák az időt

– üzent a hatalomnak Márki-Zay Péter.

A tájékoztató után – melyen Karácsony Gergely főpolgármester, Orosz Anna, a Momentum, Gy. Németh Erzsébet, a DK, Komjáthi Imre, az MSZP, Szilágyi György, a Jobbik képviselője, Kanász-Nagy Máté, az LMP és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke is felszólalt – az ellenzékiek élőlánccal a Nemzeti Választási Iroda épületéhez vonultak, ahol leadták a kérdésenként 235 ezer, összesen tehát 470 ezer aláírást.

A labda innentől kezdve a kormányoldalon pattog, a kérdés az, hogy a Fidesz enged-e a nyomásnak, és hagyja átmenni a népszavazási kérdéseket, vagy addig húzza a népszavazás kiírását, ameddig csak lehet. Ezt legálisan április végéig, május elejéig megteheti, ami már egy hónappal kicsúszna az április 3-i országgyűlési választások, és a Fidesz homofób népszavazásának időpontjától.

Itt nézhető vissza a sajtótájékoztató és az ívek leadása az NVI-nek:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!