Nem úszta meg Orbán – Az Európai Parlament előtt kell majd felelnie a vádakra!

A Pegasus kémbotrány világszerte hatalmas figyelmet kapott és számos országban vizsgálatok indultak az ügyben, Magyarországon azonban nem ütötte meg azt a szintet, hogy a “független” hatóság kivizsgálja a dolgot.

Egészen eddig nyugodtan dőlhettek hátra azok, akik jogtalan lehallgatásokat rendeltek el, azonban most kezdhetnek aggódni, mivel az Európai Parlamentben egy Pegasus-vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, erről Donáth Anna számolt be a közösségi oldalán.

“Róża Thun, Sophia in’t Veld és az én kezdeményezésemre a Renew Europe frakciónk felszólítja a többi parlamenti frakció vezetőjét,

támogassák a vizsgálóbizottság felállítását, Orbán Viktor európai parlamenti meghallgatását és felelősségre vonását”

írja az EP-képviselő.

Donáth kiemeli, hogy a Pegasus-ügy a demokráciáról szól. Arról, hogy két uniós tagállamban, Magyarországon és Lengyelországban lábbal tiporják a jogállamot, az emberi jogokat. Két kormány is terroristák ellen kifejlesztett kiberfegyvert vetett be a saját állampolgárai ellen, mely szerinte elfogadhatatlan.

Bejegyzésében hozzáteszi továbbá azt is, hogy európai válaszlépésekre van szükség, fel kell tárni az ügy részleteit, majd meg kell alkotni a kiberfegyverek szigorú európai szabályozását, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyen emberijog-sértés.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!