Ez eldönthet mindent! Bárhol győz az ellenzék, Orbánék érvényteleníthetik!

Eddigi legaljasabb húzására készül a Fidesz. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) segítségével Orbánék bármelyik ellenzéki jelölttől elvehetik a győzelmet. Csak annyi kell, hogy az ÁSZ kimondja: a jelölt túllépte a kampánykeretét – és a győztes ellenzéki máris elveszíti a mandátumát! Az ellenzék pártjai gőzerővel keresik a megoldást, amivel kivédhetik ezt a húzást.

A Fidesz utólag kizárhatja a választásból bármelyik győztes ellenzéki jelöltet! A módszer egyszerre aljas és egyszerű: a Narancs.hu értesülései szerint csak annyi kell hozzá, hogy az ÁSZ bebizonyítsa egy jelöltről, hogy túllépte az 5,8 millió forintos költségvetést. Mivel ez tiltott pártfinanszírozásnak számít, ezzel az indokkal

bármelyik győztes ellenzéki jelölttől el lehet venni a mandátumát!

Ezt követően pedig időközi választást kell kiírni az adott választókerületben. Ehhez pedig nem kell más, csak néhány hamis bizonyíték. Mivel a törvény szerint minden kampánykiadványnak számít, amin a jelölt neve, pártja és a rá való szavazásra buzdítás szerepel, a Fidesz álellenzéki kiadványokat, ál-szórólapokat és ál-plakátokat készíthet, majd

a hamis „bizonyítékokra” hivatkozva feljelentést tesz és máris megindul a mandátumvesztési eljárás.

A Narancs.hu információi szerint ezt bárhol, bárki ellen bevethetik, de különösen egy jelölt és egy választókerület esetében lehet roppant érdekes ez a fegyver.

Csongrád-Csanád megye 4. számú, Hódmezővásárhely központú egyéni körzetében, ahol Márki-Zay Péter indul várhatóan a fideszes Lázár János ellenében.

Az ÁSZ egybeveheti Márki-Zay választási költségeit, aki hiába győzi le Lázárt, mégis mandátumvesztésre ítélhetik.

Az ellenzéki pártok állítólag már gőzerővel keresik a módszert, hogyan különböztessék meg a saját kiadványaikat az ál-kiadványoktól. A Narancs.hu információi szerint

a hat ellenzéki pártban felmerült egy központi kampányanyag-adatbázis létrehozása, ahol a kiadvány grafikai képe mellett a példányszámot is feltüntetik.

Hasonlóképpen felmerült az ellenzéki pártok kampánystábjában az egyedi QR-kód vagy Docusign azonosítók feltüntetése. A megoldást mindenesetre hamarosan ki kell dolgozni. Az ellenzéki pártok emellett arra is kérik aktivistáikat, hogy gyűjtsék a postaládáikba dobott szóróanyagokat, hogy az ellenérdekű fél ellenőrzése is meglegyen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!