Szembesítették Orbánt amatőr hazugságával – egyelőre nem érkezett válasz

MTI Fotó: Varga György

Ha csak a kormányzati híreket nézzük, akkor azt hihetnénk, hogy országunk egy tejjel-mézzel folyó kánaán. Itt a legjobb az egészségügy, a pedagógusok örömmel tanítanak az ideológiával átitatott tankönyvekből, az emberek pedig már nem tudják hova tenni a pénzüket, annyit keresnek. Ám egy apró baki csúszott be a kommunikációba.

Orbán tavaly ősszel nagy hírverés közepette bejelentette a minimálbér emelését, a KSH  pedig közölte velünk, mennyire jól is élünk, hiszen 8,5 százalékkal nőttek az átlagkeresetetek az 1 évvel korábbihoz képes

Magyarországon 431 ezer forint a bruttó átlagkereset!

a hétköznapi ember pedig körbeforgatta a fejét, hogy körülnézzen, hol is vannak a azok, akik ennyit keresnek, egyedül ő ilyen lúzer-e, hogy a felét sem keresi annak, amit Orbán propaganda híreiben olvasott. Persze a tájékozottabbak tudják, hogy az átlagbér az egy jelzőszám, az átlagember bérét sokkal jobban jelzi a mediánkereset, ami még mindig jóval magasabb, mint amivel találkozhatunk az életben: ez 337 ezer forintot tesz ki, ami nettóban 224 ezer forint.

Orbán azonban nem szereti, ha nem tudja elmondani mindennap, hogy milyen zseniális az ő uralkodása kormányzása, így gyorsan közölte is a lakossággal, hogy bizony most kétmillió emberrel tesznek jót, hiszen ennyi embernek segít a minimálbér és a garantált bérminimum emelése. De állj! Hogy is van ez? Ez a mondat egyben azt is jelenti, hogy

ennyi embernek nem volt havonta 260, illetve 200 ezer forintos bruttó fizetése!

Mivel azt is tudjuk, hogy kb. 4,5 millió ember dolgozik Magyarországon, egyértelműen kiderül, hogy az

emberek majdnem fele a minimálbért keresi meg csak!

A többi csak bűvészkedés a számokkal, olyan trükkökkel példul, hogy kihagyják a statisztikákból a részmunkaidőben foglalkoztatottakat és az 5 főnél kevesebbet foglalkoztató cégeket. A most bejelentett emelés pedig azt jelenti, hogy ez a két millió ember 170 ezer forint körüli nettó bért visz haza, ami jóval alatta van a 224 ezres mediánkeresetnek is. Arról pedig már nem is beszélünk, hogy az egekbe szökő infláció pedig egy az egyben elviszi a teljes emelést. Hát így néz ki Orbán boldog országa a valóságban.

Minderre Molnár László a GKI vezérigazgatója hívta fel a figyelmet az ATV híradójában.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!