Keresztbe tehet Orbánnak az Alkotmánybíróság, mely a Fidesz bukásához vezethet!

Az előző választások bebizonyították, hogy az Orbán-kormány által bevezetett kettős állampolgársággal próbálják átírni a választás végkimenetelét.

Sokak számára elfogadhatatlan, hogy egy-egy romos ingatlanba tucatszám jelentenek be ténylegesen nem Magyarországon élő magyar állampolgárokat azért, hogy részt vehessenek a választásokon.

Az ellenzék kezdeményezésére a 2018-ban és 2019-ben tapasztalható visszaélések kapcsán mind a Kúria, mind a rendőrség megállapította, hogy a szóban forgó esetek valóban megtörténtek és az abban résztvevők törvénysértést valósítottak meg.

Ennek kiküszöbölésére a kormánypártok a közelgő országgyűlési választások előtt néhány hónappal olyan törvénymódosítást fogadtak el, ami legalizálja a fiktív lakcímbejelentéseket, ezzel megnyitva az utat a választás kimenetelének manipulálása előtt.

Azonban hiba csúszott Orbán számításaiba, mivel az ellenzék a mai napon megtámadta az Alkotmánybíróságon a választási csalást legalizáló törvényt!

A közös listát állító ellenzéki pártok közlése szerint ezzel lehetőséget kap az Alkotmánybíróság arra, hogy ne csak a sajtónak állítsák, hanem bizonyítsák is: valóban a hatalomtól függetlenül működnek, és fellépnek a jogállamiság védelmében!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!