Kásler és Müller remekelt: egy nap alatt kétszer rúgtak bele a háziorvosokba

Egy nap alatt kétszer is sikerült a kormányzatnak olyan intézkedést hoznia, amellyel igen nehéz helyzetbe hozzák a háziorvosokat, akiknek már most is alig van idejük az eredeti munkájukra, a gyógyításra.

Müller Cecília kezdte a tegnapi napot, amikor is a Rákosi-korszakot idézve bejelentette, hogy úgy várnak el önkéntes oltómunkát a háziorvosoktól, hogy az kötelező!

Úgy látszik, hogy Müllernek meg van az a mennyiségű bőr a képén,

ami elbírja, hogy önkéntesnek nevezze azt a normál rendelési időn túli munkát januárban, amit ha valaki nem vállal be, akkor azt akár 5 millió forintos bírsággal is sújthatják. Hozzá kell tenni, hogy a háziorvosi praxisok eddig is jelentős szerepet vállaltak az oltási programok végrehajtásában, mind a tavaszi, mind az őszi időszakban, úgy, hogy az a gyógyító tevékenységtől vette el az időt. Szakmai körökben, megjegyzik, hogy az oltás beadása egyébként sem orvosi, hanem szakápolói feladat.

Azt hittük, ez elég lesz egy napra, de a dilivonat tovább száguldott, a masiniszta helyére beült Kásler Miklós, és bejelentette, hogy innentől kezdve más világ lesz, és

arra kötelezik a háziorvosokat, hogy biztosítsák online vagy telefonos elérhetőségüket a pácienseik számára.

A rendelkezés célja alapvetően érthető, hiszen a koronavírus-járvány óta aki csak teheti, nem jelenik meg személyesen a rendelőkben, hanem telefonon próbálja elérni a háziorvosát, így a vonalak nagyon leterheltek, nehezen érhetők el a praxisban dolgozók. Csakhogy,

Káslerék ehhez a rendelkezéshez semmiféle támogatást nem adtak,

pedig ennek a szabálynak a betartása minimum anyagi ráfordítást igényelne, egy-egy üzenterögzítő beüzemelésével, de a legnagyobb probléma a humánerőforrás hiány, hiszen nincs elég idő a megnövekedett betegforgalom kezelésére, még visszahívások formájában sem. Csak “gratulálni” tudunk mind a kettőjüknek a terveikhez, de inkább azt javasoljuk, hogy esetleg egyszer menjenek már ki egy háziorvosi praxisba (már ahol még van az országban) és a saját szemükkel győződjenek meg a valóságról.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!