Elképesztő, mit okozott az Orbán-kormány elmúlt éveinek rossz kormányzása!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

A Fidesz-kormány olyan körülményeket teremtett, hogy gyermeket vállalni ma az egyik legnagyobb anyagi rizikó.

A szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya különösen magas a gyermeküket egyedül nevelőknél és a több gyermeket nevelő családoknál – számolt be róla az MSZP, mely szerint 2018 és 2020 között

az egyszülős családok szegénységi aránya 21,6 százalékról 28,2 százalékra nőtt!

Eközben a családi pótlék, a gyes, a gyet és az anyasági támogatás összege 13 éve változatlan. A Fidesz hiába hivatkozik arra, hogy ők családi adókedvezménnyel segítik a családokat, akiknek az szja-köteles jövedelme nem éri el azt a szintet, nem tudják ezt a kedvezményt érvényesíteni.

Az ellenzéki párt arra tett ígéretet, hogy a kormányváltást követően változtatni fognak a jelenlegi szabályokon, így nem csupán a jelenlegi támogatásokat kívánják megtartani, tehát a négy- vagy többgyermekes anyák kedvezményét, illetve a 25 évnél fiatalabbak és az első házasok kedvezményét, hanem növelni is kívánjuk a többi családtámogatás súlyát.

“A gyes és a gyet összegét szintén radikálisan emelni akarjuk, valamint törvényben tervezzük rögzíteni, hogy az állam az összes családtámogatási juttatásnak garantálja az értékállóságát”

– áll az MSZP közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

A CSOK-támogatást nemhogy megtartaná a szocialista párt a kormányváltást követően, de ki is bővítené azoknak a körét, akik igénybe tudnák venni azt, így a valóban rászoruló családok is megkaphatják majd ezt a támogatást. Ezen felül kezdeményezni fogják a Pályakezdő Otthonteremtési Támogatást is, amely a szociális alapokra helyezett csokhoz hasonlóan működne, azzal a különbséggel, hogy a támogatás feltételei között nem szerepel a gyerekvállalás.

Az MSZP szerint egy gondoskodó államra van szükség, mert esélyt kell teremteni mindenkinek a nyugodt életre és a biztos megélhetésre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!