Így búcsúzik a leendő államfő – Teletömött zsebbel hagyja ott posztját Novák Katalin!

Bombaként robbant a hír, mikor Orbán Viktor elismerte, hogy Áder János utódjának Novák Katalint ajánlja. A családokért felelős tárca nélküli miniszter pedig mind a lemondással, mind pedig az államfői kinevezéssel busásan meg lesz fizetve.

Novák december végi hatállyal távozik jelenlegi munkaköréből, melyet másfél évig látott el, így a 24.hu közlése szerint jár neki a végkielégítés,

ami nem kevesebb mint 3 millió forint!

A lap közölte azt is, hogy nemcsak a másfél havi illetménnyel jár jól a leendő államfő, de májustól megválasztását követően Novák Katalin a miniszteri fizetésének dupláját kaphatja,

azaz körülbelül havi négymillió forint lesz a fizetése.

Az államfői illetményt, a parlamenti képviselőkhöz hasonlóan, az átlagkereset felszorzásából számítják ki. A jelenlegi törvények szerint pedig ez az összeg élete végéig jár majd Nováknak, személyes gépkocsi-használattal, három fős titkársággal és egészségügyi ellátással együtt.

Emellett azonban ha igényt tart rá, akkor az állam “megfelelő lakhatását” is biztosít személyzettel együtt, ami azt jelenti, hogy kap egy rezidenciát melybe családjával együtt költözhet be Novák Katalin, ráadásul azt az államfői mandátuma után is használhatja majd.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!