Ilyen még nem volt: saját felelősségéről beszélt Orbán a korrupciós botrányban!

Fotó: Northfoto

Az évvégének egyértelműen Völner Pál igauságügyi államtitkár korrupciós botránya volt a vezető híre. Nem csoda, ilyen magas szintű kormányzati vezetőt még nem vádolt meg az ügyészség a NER fennállása óta. Az ügyben először megszólalt Orbán Viktor is, aki a saját felelősségéről is beszélt.

Az év utolsó kormányinfóját maga a miniszterelnök tartotta, akinek a Telex több kérdést is feltett, többek között a most kirobbant Völner-botránnyal kapcsolatban. A kormányfő nem tudta meghazudtolni magát, és egy történettel válaszolt a feltett kérdésre, hogy mi is a véleménye Völnerről. Orbán ekkor mesélte el, hogy Brezsnyev halálakor, amikor elrendelték, hogy mindenki álljon fel, akkor ő is és Völner is ülve maradtak, majd nagy veszekedés után végül ő felállt, Völner pedig kiment a teremből.

“Diák koromban is bátrabb volt mint én.”

– mondta a történetet kommentálva Orbán, ami elsőre lehet, hogy dicséretnek hangzik Orbán szájából. Ismerve a miniszterelnök logikáját, azonban inkább tartjuk valószínűnek, hogy Völnernek üzent, közölve vele, hogyolyan területekre merészkedett, ahova neki nem lett volna szabad, “túl bátor” volt, és most ennek issza a levét. Azonban volt egy másik meglepő mondata is Orbánnak, aki kijelentette, hogy ha lesz elmarasztaló bírósági ítélet az ügyben, akkor majd

meg kell vizsgálni a miniszter és a miniszterelnök felelősségét is az ügyben!

Azt pedig ugye senki nem gondolja a NER rendszerében, hogy valaki is felelősségre fogja vonni Orbánt, így ez a mondat Varga Juditnak szólt, aki miniszterként Völner főnöke volt. Orbán harminc év alatt valóban kitanulta a szakmát, és úgy adott két magasrangú, kormányzati pozícióban lévő emberének gyomrost, hogy a teremben hallani lehetett a puffanásokat. Kérdés, mikor fog igazán nagyot durrani az ügy, és kinek a kezén csattan majd a bilincs, ki is lehet a rendszert üzemeltető “gazda”.

Nem várt fordulat a korrupciós botrányban: igazi fideszes nagy hal is érintett lehet?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!