Valami nagyon bűzlik a járvány adatokkal – minket hülyítenek csak, vagy el is hiszik, amit mondanak?

Orbán Viktor kormányfő, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója a Karmelita kolostorban 2020. március 26-ánFORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/-

A járványkezelés legnagyobb hibája a kezdetektől fogva az össze-vissza kommunikáció volt, amikor a kormány különböző szinteken felelős vezetői akár napi különbséggel fogalmaztak meg ellentétes véleményt, javaslatot. A jelenlegi, gyenge átoltottsági adatoknak egyik oka biztosan ez.

Egy ilyen helyzetben, mint amikor emberek tízezreinek az élete a tét, egy kormány sem, és annak felelős vezetői sem tehetik meg, hogy az átgondolatlan kommunikációjukkal olyan fokú bizalmatlanságot szüljenek a társadalomban, mint amit a jelenlegi kormány létrehozott. Ne csodálkozzon senki, ha a mostani legutolsó SOTE jelentés után

már csak legyinteni fognak mindenre, amit a kormány képviselői mondanak!

Merkely Béla, a SOTE rektora még október végén, négy egyetemi klinika „rendszeresen egyeztetett adataira” hivatkozva közölte a médiában, hogy az oltás működik, kizárólag 65 év alatti oltatlanok vannak lélegeztetőgépen. Ez egy olyan adat volt, amiről addig senki sem beszélt, sem a kormány, sem az operatív-törzs, ezért Szél Bernadett független parlamenti képviselő ezeket az adatokat kikérte. Szél azokra a kérdésekre kérte a választ, ami mindenkit foglalkoztat: a fertőzöttek, kórházban ápoltak, lélegeztetőgépen levők, illetve elhunytak átoltottsága, illetve az általuk kapott oltások típusa és a betegek kormegoszlása iránt érdeklődött.

Ám a válaszra igen hosszú ideig kellett várni, és mikor megérkezett, abban sem volt köszönet. A SOTE előbb 15 napot kért a válaszadásra, majd ezt 45 napra módosíotta, végül pedig a saját rektoruk, Merkely Béla saját hangján bejelentett

adatainak a létezését egyszerűen letagadta!

Sajnálattal tájékoztatom, hogy az Ön által kért adatokat a Semmelweis Egyetem nem tudja az Ön rendelkezésére bocsátani, mert azokat a kért formában nem kezeli és a fentiek alapján nem is köteles előállítani.” – írta Szélnek válaszul a SOTE.

Most már csak az a kérdés, hogy vajon az adatok meg vannak, csak a kormány nem akarja nyilvánosságra hozni őket, vagy tényleg nincsenek ilyen adatok (nehezen hihető) és Merkely kamuzott egy nagyot, hogy bevágódjon a főnöknél? Szél Bernadett a közleményre válaszul a következő kérdéseket tette fel:

“Mi alapján mondta azt, hogy a négy egyetem rendszeresen egyeztetett adatai szerin nincs oltott lélegeztetőn? Ha vannak adatai, miért nem árulja el? Miért 45 nap után közli velem, hogy nincsenek is adatai és nem köteles azokat előállítani? Miféle járványkezelés ez, miért titkos, ami minden normális országban nyilvános adat: hogy a kórházban fekvők és elhunytak közül hány ember van beoltva? Miért hétpecsétes államtitok Magyarországon minden alapvető járványügyi információ?!” Ezek után nem csoda, hogy ilyen, és ehhez hasonló levelek terjednek a neten:

Hihetetlenül terjed: Orbánnak írt levél tarolta le a netet – sokan éreznek ugyanúgy, mit a levél írója!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!