Terheléses támadás érte Orbán emailjét: százával küldik a magyarok a dühös leveleket

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egészen újszerű akció jelent meg az aHang felületén, az “Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért” nevű csoport szervezésében.

Mint a felhívás fülszövegében írják: december 13-án petíciót juttattak el a Nemzeti Választási Bizottsághoz, de a fideszes testület tagjai megakadályozták, hogy napirendre vegyék, és érdemben szavazzanak a beadványukról.

Azt akarták elérni, hogy jövőre ne csak Londonban, Manchesterben, esetleg Edinburghban, de Nagy-Britannia minden csomóponti, magyarlakta településén élhessenek a szavazati jogukkal. Hogy ne kelljen hatalmas ráfordítások és utazások árán szavazniuk, és ne kelljen a járvány közepén egyetlen londoni sorba zsúfolódniuk a szavazás napján. Ehhez még csak jogszabály-módosítás sem szükséges, csak egy szemernyi jóindulat a Nemzeti Választási Bizottság vagy Nemzeti Választási Iroda részéről.

Éppen ezért új nyomásgyakorló eszközökre van szükség! A mai napon nyílt levéllel fordulunk a kormányfőhöz, aminek továbbításában Te is segíthetsz a piros “üzenet küldése” gombra kattintva! Gondoskodjunk róla, hogy Orbán Viktor elolvassa az “Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért” csoport aktivistáinak követelését!

– írják a nyílt levélként megfogalmazott petícióban, melyet személyesen Orbán Viktor email címére küldenek el.

A nyílt levél a következő:

“Nyílt levél Orbán Viktornak, Magyarország Miniszterelnökének!

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az alábbi problémával fordul most Önhöz egy lelkes és aktív civil közösség.

Bizonyára értesült róla, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) lesöpörte az “Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért” nevű civil csoport kéréseit tartalmazó beadványt az asztaláról. Egy hete indítottunk petíciót annak érdekében, hogy a korábbi kudarcos gyakorlattól eltérően jövőre ne csak Londonban, Manchesterben esetleg Edinburghban, hanem Nagy-Britannia minden csomóponti, magyarlakta településén élhessünk szavazati jogunkkal.

A “Több Szavazóhelyiséget Nagy-Britanniában” névre hallgató petícióból kiderül, hogy ehhez még csak jogszabály módosítás sem szükséges, csak egy szemernyi jóindulat a Nemzeti Választási Bizottság vagy Nemzeti Választási Iroda részéről – most ez hiányzott. A választási eljárásról szóló törvény ugyanis lehetőséget biztosít a külképviselet számára, hogy igény esetén további szavazóhelyiségeket, urnákat biztosítson a szavazás napján, amennyiben a külképviselet helységei nem alkalmasak a szavazás gördülékeny lebonyolítására.

Petíciónkat egyetlen hét alatt több mint 6600 honfitársunk találta támogatandónak. Éppen ezért vettük csalódottan tudomásul, hogy éppen a Fidesz delegáltjai miatt jogi érveléssel alátámasztott kéréseinkről nem szavazhatott a Nemzeti Választási Bizottság hétfői (december 13.) ülése, kéréseinket nem is engedték napirendre venni a testület fideszes tagjai. Ez a gyalázat bizonyára csak az Ön tudta és jóváhagyása nélkül történhetett meg!

Talán az téveszthette meg az NVB kormánypárti tagjait, hogy a petíciót egy kormányváltást szorgalmazó csoport fogalmazta meg, ezért szeretnénk ezúttal azon kormánypárti szavazó honfitársaink képviseletében és érdekében eljárni, akik Nagy-Britanniában élnek, és minkenképp szeretnének alkotmányellenes anyagi terhek vagy órákig tartó utazgatás nélkül Önre és kormányára szavazni, biztosítva ezzel a NER túlélését.

Választ várunk Öntől az alábbi kérdésekre:

– Londonon kívül hány brit nagyvárosban biztosítanak lehetőséget jövőre a Fidesz szavazóinak a kormánypárti szavazatok gördülékeny leadására?

– Biztosítani kívánják-e a járványügyi vészhelyzetben a szavazóik biztonságát azzal, hogy nem kényszerítik őket tömeges sorbanállásra Londonban? Hogyan szeretnék betartatni a koronavírus miatt indokolt távolságtartási szabályokat több tízezer, egyetlen londoni sorba kényszerített szavazó esetében?

– Megérdemlik-e azok a Nagy-Britanniában élő, hazai lakcímmel is rendelkező Fidesz-szavazók, akikre Önök nem terjesztették ki a levélszavazás lehetőségét, hogy ott adják le a kormánypárti voksukat, ahol élnek?

– Igazságosnak tartja-e, hogy a NER angliai magyar támogatói csak komoly anyagi ráfordítások és utazások árán adhatják le szavazataikat az Ön kormányára?

Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat, egyúttal bízunk benne, hogy megteszi a szükséges lépéseket. Az Ön szavazói érdekében!

További jó munkát kívánnak,

az Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért csoport aktivistái”

 

A petíciót rövid idő alatt máris több százan elküldték.

Ha Ön is szeretne részt venni a miniszterelnök emailjét ért “terheléses támadásban”,

ITT tud csatlakozni az akcióhoz.

ITT pedig a témában írt általános petíciót tudja aláírni!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!