Hű, de szorulhat a hurok! Már fideszes köröket támad a korrupcióval vádolt fideszes politikus!

Fotó: Facebook

A fideszes ügyészséget támadja a korrupcióval megvádolt és azóta lemondott fideszes miniszterhelyettes! Völner Pál olyasmiket mondott a vádhatóságról, amilyeneket eddig fideszes politikustól még sohasem hallottunk!

A kenőpénzek elfogadásával gyanúsított Völner Pál nem vesz részt azon a bizottsági ülésen, ahol a mentelmi jogának kiadásáról szavaznak. A 24.hu értesülése szerint az Igazságügyi Minisztérium múlt héten lemondott államtitkára a Mentelmi bizottság KDNP-s elnökének azt írta:

„A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi.”

Ezt nehéz nem úgy olvasni, hogy Völner Pál szerint a vádhatóság minden szempontból trehány munkát végzett. Ilyen durva támadást még egyetlen fideszes politikus sem intézett a köztudottan Fideszhez közel álló Legfőbb Ügyészség ellen. Ráadásul

a korrupcióval vádolt  volt államtitkár hazugsággal is vádolja Polt Péter által vezetett  Legfőbb Ügyészséget,

amikor ezt írja: „A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni.”

Völner Pál ugyanakkor azt is leírta, hogy a tisztázás érdekében feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását. Mint ismert,

a gyanú szerint Völner rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől,

Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak. A vesztegetési ügy mögött az eddig megismert információk szerint milliókat érő végrehajtói praxisok állhatnak.

Az ügyészség szerint Völner Pál bűnszervezetben követhette el tettét.

A Legfőbb Ügyészség szó szerint ezt írta: „Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti.”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!