Közeleg a teljes összeomlás a kormány meggondolatlan döntése miatt!

Bár a koronavírus-járvány elleni egyetlen hatásos védekezés jelenleg az oltás, ezt nem minden esetben lehetne határidőhöz kötve kötelezővé tenni.

A kormány figyelmen kívül hagyva az intő szavakat és felméréseket, mégis kötelezővé tette az oltás felvételét az állami intézményekben. A Nemzeti Pedagógus Kar a december 15-i határidő miatt pedig felmérte, milyen mértékű elvándorlást eredményezhet a kötelező oltás.

Ebből kiderült, hogy legalább 3000 tanár nem tervezi felvenni az első oltást,

míg az EMMI kutatása ennél magasabb, 15 ezer körüli számot mért!

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának a tagja az ATV Start című műsorában elmondta, hogy mivel az ő felmérésük – mely 3000 körülire becsülte azoknak a tanároknak a számát, akik nem vennék fel az oltást az előírt határidőre – csak egy kismintás kutatás, így az EMMI által megjelölt 15 ezer sokkal közelebb áll az igazsághoz.

Az pedig szerinte katasztrófához vezetne az oktatásban, ha a téli szünet után közel 15 ezer tanárral lennének kevesebben, mert akkor nemcsak a szakos ellátást nem tudnák megoldani, de még olyan tanár se nagyon lenne, aki vigyázna a gyerekekre.

“Sehogy nem lehet megoldani, ebből összeomlás lesz”

– mondta Nagy Erzsébet a kormány által szabott határidővel és az ezzel járó tanárok felmondásával kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a választás elé kerülők pedig nem a fizetés nélküli szabadságot fogják választani, hanem egyházi vagy alapítványi iskolákba mennek át tanítani, vagy egyszerűen más pályát választanak.

“A fizetés nélküli szabadság rosszabb, mint ha valakit kirúgnak, hiszen megszűnik a társadalombiztosítási ellátása is, a táppénzes ellátásában is megmutatkozik” – jelentette ki a PDSZ országos választmányának a tagja.

Nagy Erzsébet szerint sok tanár esett már át a betegségen, így magas az ellenanyag szintjük, ezért sem akarják most beoltatni magukat. A megoldás az lehetne, hogy védettségi igazolványhoz vagy laboreredményhez kötni a tanítást, míg az oltatlanok esetében kötelező és rendszeres teszthez kéne kötniük.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!