Feldobta Kövért a magyar titkosszolgálat? Döbbenetes beszéd került nyilvánosságra

A beszédet Kövér László tavaly február 28-án, az Alkotmányvédelmi Hivatal központjában, a nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulójának alkalmából tartott ünnepségen mondta el. A beszédet titokban tartották, a házelnök honlapjára sem került fel, csak miután a Direkt36-nak sikerült megszereznie, és utánaérdeklődött a politikusnál.

A beszédben Kövér arról beszélt zárt körben a titkosszolgálatok vezetőinek, hogy

a magyar ellenzék jelenti “a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt”, és “ennek kezelésében számít a munkájukra”.

Kövér azzal vezette fel az ellenzékről szóló gondolatmenetet, hogy szerinte a magyar politikai osztálynak “nincs egységes állam- és nemzetértelmezése”. Helyette “két, egymást gyakorlatilag kizáró állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül”. A Fidesz “a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”, az ellenzék ezzel szemben “az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Majd azt mondta:

Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

A Direkt36 szerint bár Kövértől nem ritka az ellenzék kemény bírálata, a most nyilvánosságra hozott beszédet különösen súlyossá teszi az, hogy magas rangú közjogi méltóságként, a kormányzó párt egyik legbefolyásosabb politikusaként a polgári nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek iránymutatást adva fogalmazta meg a gondolatait.

Hogy ki hozhatta nyilvánosságra a beszédet, nem tudni, de vélhetően köze lehetett hozzá a titkosszolgálatoknak, csak ők tudhattak ugyanis annak tartalmáról.

A beszédet itt lehet visszahallgatni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!