Újabb pofont kapott Orbán az amerikai diplomáciától!

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Szinte már bokszzsáknak használják Orbán Viktort a nyugati diplomáciai körök. Most például az amerikai nagykövetség rúgott bele a Fidesz rendszerébe.

Valószínűleg nagyon örültek a Fideszben, amikor véget ért az MTV European Music Awards budapesti díjátadó gálája, hiszen – ahogy azt mi is megírtuk – az esemény egyetlen óriási, nemzetközi LMBTQ demonstráció lett a Fidesz-kormány ellen. Ám most úgy tűnik, korai volt a fellélegzés, mert Amerika nem hagyja, hogy Orbánék gyorsan a feledés homályába süllyesszék a történteket.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége olyan bejegyzést tett közé, ami felér egy Orbánnak kiosztott pofonnal.

Amerika budapesti külképviselete ugyanis a Facebook oldalára feltöltött üzenetben gratulált Radványi Viktóriának, a Budapest Pride egyik szervezőjének, aki a gálán a Generation Change nevű díjat kapta. Ezt mindig olyanoknak ítélik oda, akik az LMBTQ+ jogokért küzdenek. Az amerikai nagykövetség posztja szerint

Marc Dillard ügyvivő személyesen látta és tapsolta meg a Budapest Pride szervezőjének elismerését.

A bejegyzés szó szerint így szól: „Viktória! Marc Dillard ügyvivő személyesen láthatta és tapsolhatta meg, ahogy Radványi Viktória átvette a Változás Generációja-díjat (Generation Change) a vasárnapi #MTVEMA díjátadón. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége elismeri az LMBTQI+ civil jogvédő szervezetek arra irányuló munkáját, hogy minden ember, szexuális irányultságától vagy nemi identitásától függetlenül, egyenlő bánásmódban és a törvény teljes védelmében részesüljön.”

A posztból nem nehéz kiolvasni az amerikai diplomácia üzenetét Orbán Viktornak.

Radványi Viktória egyébként a hvg.hu portálnak azt mondta: a hír, hogy díjat kap, sokkoló élmény volt a számára. „Hozzászoktunk, hogy lejárató cikkek és gyűlöletkampány jár a munkánkért, de egy ilyen mértékű elismerés, amit életemben először kaptam, és kapott az egész Budapest Pride, visszaigazolja, hogy óriási szükség van az LMBTQ-jogok védelmére. Az, hogy az MTV nemhogy nem lépett vissza a homofób cenzúratörvény után attól, hogy Magyarországon rendezze meg a show-t, hanem eldöntötte, hogy az LMBTQ-emberek lesznek a fókuszban, példamutató lépés, és úgy gondolom, más piaci szereplőknek is használniuk kellene az eszközeiket arra, hogy tegyenek a láthatóságért.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!