Karácsony felszólította Orbánt: Haladéktalanul fizesse ki a budapestiek pénzét!

Karácsony Gergely levelet írt Orbán Viktornak, melyben felszólította, hogy haladéktalanul rendezze a főváros felé fennálló 12 milliárd forintos BKK-tartozását. A főpolgármester erről egy Facebook-posztban számolt be.

Mint írta: Tarlós István idején az év ezen időszakára már rég megérkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz a pénz, ám ennek most egyelőre nincs jele. Emlékeztetett, hogy 2019-ben, az önkormányzati választás után Orbán még arról beszélt, hogy a főváros új vezetése ugyanarra az együttműködésre számíthat, mint az előző városvezetés. Szerinte a miniszterelnök ezzel ellentétesen viselkedett számos kérdésben, ami jelzi, hogy a kormány “bosszúhadjáratot indított a városvezetés és a budapestiek ellen.”

A héten döntöttek az iparűzési adó felezéséről, ennek fényében még nagyobb arcátlanság, hogy a kormány késlekedik a támogatással. November 24-ig el kell küldeniük a pénzt, a budapestiek alapvető jogaival szórakoznak, miközben egy társadalmilag teljesen elutasított nem létező luxuskampuszra költik az adófizetők pénzét

– írta Karácsony, felszólítva a miniszterelnököt, hogy haladéktalanul utalja át a BKK-nak járó normatív támogatást.

A teljes levelet ITT tudják elolvasni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!