Fontos adatokat tettek közzé, azonban egy dologra még mindig nincs kormányzati válasz!

Hónapok óta nem közölt az Operatív Törzs részletes, megyei bontású adatokat az oltottsággal kapcsolatban, most azonban sikerült újra kiadniuk azt!

Négy hónapot kellett várni arra, hogy kiderüljön, melyik megyében mekkora az átoltottság a 12 éven felüli lakosságot nézve. A közzétett adatokból azt látni, hogy

Pest megyében a legmagasabb ez az arány, 74 százalék, míg a legrosszabb eredmény Jász-Nagykun-Szolnok megyében van, ahol csupán 59,7 százalék.

A 444.hu közlése szerint, legutóbb akkor szolgáltattak ilyen adatokat, mikor kiderült, hogy Gulyás Gergely ismeri a számokat, így végül a Miniszterelnökség kénytelen volt közzétenni azt. Ezt követően ismét hallgatásba borultak, nem közöltek hasonló részletes adatokat, hiába kérték azt többször is szakemberek, újságírók vagy politikusok.

A járvány megfékezéséhez elengedhetetlen a magas átoltottság, amihez pedig transzparenciára lenne szükség! Ebben a kormány nem nagyon jeleskedik, ezt az is bizonyítja, hogy Ujhelyi István már hónapok óta nem kap választ arra a kérdésére, hogy a kórházban kezelt covid-betegek közül hányan és milyen oltást kaptak.

megyeiadatok
Forrás: koronavirus.gov.hu
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!