Így kell bánni velük! Hasba rúgással felérő levelet küldött a fideszes komisszárnak egy felbosszantott egyetemi tanár!

Tillmann József egyetemi tanár

Ritka megalázó kioktatást kapott a Képzőművészeti Egyetem fideszes kancellárja! Egy egyetemi tanár olyan levelet írt neki, hogy a fal adta a másikat!

Az egész azzal kezdődött, hogy a 444.hu információi szerint a Képzőművészeti Egyetem kancellárja, Sárik Zoltán bekérette Tillmann József filozófus-esszéistától a végzettségét igazoló oklevél másolatát és egy 90 naposnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt.

A fideszes kancellár azért követelte az iratokat, hogy kifizessék a tanárnak a munkadíját,

vagyis a Képzőművészeti Egyetem Doktori Védési Bizottságában kültagként nyújtott szerepléséért járó pénzt. A felszólított Tillmann József egyébként a Janus Pannonius Tudományegyetem és a Képzőművészeti Egyetem egykori tanára, jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanít, és ugyanezen intézmény doktori iskolájának volt a vezetője.

A felbosszantott tanár a fideszes komisszárnak egy hasba rúgással felérő levelet küldött válaszként.

Tillmann a levelét a Facebookra is kiposztolta. Sárik Zoltán megszólítását eleve elintézte egy „T. Kancellár” kezdéssel, majd megalázó kioktatással megállapítja, hogy a kancellárnak vagy megbízóinak nincsenek megfelelő ismeretei munkahelyéről, mivel „az egyetemi közegben a doktori bizottságban való részvétel nem diplomához kötött.” Ezt követően jön a verbális hasba rúgás, vagyis a kancellár elmeállapotának és jellemének megkérdőjelezése, mivel Tillmann azt írja: „Ez a kvalifikáció alapjában különbözik a kancellárok kinevezésének gyakorlatával – ahol a Nemzeti Elme- és jellemerő Rendszerének való megfelelés az alkalmazás kritériuma.”

Ráadásul a felbosszantott egyetemi tanár még csak ezután lendült bele, mert ezt követően már

Orbán egész rendszerébe belerúgott, mondván: hogy jön ahhoz egy bűnszövetkezet, hogy tőle erkölcsi bizonyítványt kérjen?

Tillmann József szó szerint ezt írta: „Az pedig teljességgel érthetetlen kívánság, hogy több évtizede egyetemeken működő tanároktól ún. hatósági erkölcsi bizonyítványt kívánnak a közvagyont kirabló, az ezermilliókat elsikkasztó Nemzeti Bűnszövetkezet hallatlan hőfokon működő hivatalnokai.”

Végezetül az egyetemi tanár azzal zárja a fideszes kancellárnak írt levelét, hogy az egész iratbekérési eljárást feleslegesnek tartja: „Mivel ilyesféle hiábavalóságokra nem vesztegetem időmet, inkább eltekintek az amúgy is alamizsnának illő díjazástól. Erről tájékoztatom a kollégákat is.”

Sok mindent nem lehet ehhez hozzáfűzni, maximum annyit:

így kell ezt csinálni!

A felbosszantott egyetemi tanár megmutatta, milyen az a félelmet nem ismerő, civil kurázsi, ami ha széles körben elterjed, megbuktathatja a Fideszt.

A Facebookra kitett teljes levelet cikkünk végén olvashatják el:

1108 Tillmann level

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!