Komoly bajban a Fidesz alelnöke – Akár 3 év börtönt is kaphat!

Még mindig nem kaphattunk kielégítő válaszokat a Pegasus kémszoftverrel kapcsolatban, mellyel több száz magyar állampolgárt figyelhettek meg, azonban a Fidesz alelnöke most véletlenül elárult egy fontos részletet!

Kósa Lajost kérdezte a nemzetbiztonsági bizottság ülése után az RTL Klub riportere, aki válaszában elismerte, hogy a Belügyminisztérium vette meg a Pegasus nevű kémszoftvert!

Stummer János, a bizottság jobbikos elnöke szerint azonban a Fidesz alelnöke ezzel a kijelentésével minősített információt hozott nyilvánosságra, ami a büntető törvénykönyv alapján minősített adattal való visszaélésnek minősül

és 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható!

Azt még nem tudni, hogy a hatóságok milyen súlyú büntetést szabnak ki Kósára, de a 444.hu közlése szerint Pintér Sándor már azt is megbüntetné, aki a Pegasusról kérdez:

“A nemzetbiztonsági bizottság ülésére én elmentem, sajnálatos módon nem tudtam válaszolni. Mindezekre a kérdésekre, egyszer és mindenkorra szeretném jelezni, hogy csak ott vagyok hajlandó válaszolni. Azért, mert jogilag én megsértenék egy államtitkot. Na most, hogyha én megsérteném, akkor önt mint felbujtót ezért felelősségre kellene vonni, mert engem egy államtitok megsértésére próbál rávenni. Tekintsünk el ettől a kérdéstől.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!