Szabó Tímeának elege lett: bepereli az őt 9 millióra büntető Kövér Lászlót

Az emberi jogok bíróságához fordul Szabó Tímea a 9,7 millió forintos rekordbüntetése miatt, amit korábban Kövér László rótt ki rá – értesült a Blikk.

A politikus a lapnak úgy fogalmazott:

Egyáltalán nem ijedtem meg. Ha azt hiszi Kövér László, hogy ezzel a büntetéssel eltántorít engem attól, hogy kiálljak az igazságért, a magyar emberekért, nagyon téved. Bármekkora büntetést is szab ki rám, folytatom, folytatjuk a Párbeszédben a küzdelmet.

Szabót júniusban büntették 9,7 millió forintra, amiért a kínai Fudan Egyetem elleni tiltakozásul a Kínai Népköztársaság zászlajára emlékeztető, Fidesz feliratú molinót tűzött a parlamenti pulpitusra. A Párbeszéd politikusa később panaszt emelt a büntetés ellen, ám azt ennek ellenére is megszavazták. Most bejelentette: a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, hogy fellebbezzen a büntetés ellen.

Nem is alaptalanul: 2014-ben a bíróság egyszer már kimondta, hogy a magyar állam az emberi jogok európai egyezményének a véleménynyilvánítás szabadságáról rendelkező pontját sérti meg, amikor ellenzéki képviselőket büntet meg. Akkor a bírósághoz összesen heten fordultak, köztük olyan, akit Kövér 155 ezer forintra büntetett.

Szabó Facebook-oldalán a Blikk cikkét úgy kommentálta:

Az a bizonyos “10 milliós” pillanat. De megyünk tovább, nem hagyjuk, hogy Orbán kínai gyarmattá silányítsa Magyarországot! Nem a Fudanra, igen Diákvárosra, a vidéki fiatalok lakhatására! Kövér jogszerűtlen és önkényes büntetését pedig strasbourgi bíróságra visszük.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!