Durva figyelmeztetést kapott Orbán: ha nem vigyáz, Ceausescu sorsára fog jutni

Kijózanító figyelmeztetést küldött Orbán Viktornak Hadházy Ákos. A képviselő a Fidesz október 23-i Békemenete és Nikolae Ceausescu, egykori román diktátor 1989-es utolsó “szimpátiatüntetése” között vont párhuzamot. Mint írta:

FIGYELEM! Ez nem a “békemenet”, de hasonló hozzá. Ezt 1989 decemberében szervezte magának a román diktátor, Nikolae Ceausescu. Ő a mostani békemenet ötvenezrénél több embert, kb százezret buszoztatott össze Bukarestre, de nem járt vele túl jól. A kirendelt “szimpátiatüntetők” ellene fordultak,hosszasan beletapsoltak, bekiabáltak, nem hagyták elmondani a beszédét. A képen éppen azért integet az öreg, hogy hagyják abba az emberek a hangoskodást. Aztán másnap el kellett menekülnie Bukarestből, két napra rá meg már ki is végezték egy laktanya udvarán.

Hadházy azt is elmondta, milyen tanulság szűrhető le ebből napjaink diktátorainak:

  1. A “diktátorocskák” soha nem lehetnek biztosak a hatalmukban, akármilyen jól szervezett utazási irodát alakítottak ki a tömegek, közmunkások buszoztatására.
  2. Nem érdemes túltolni a diktátorkodást és érdemes időben kiszállni, mert minél későbbi a döntés a leszállásról, annál keményebb a landolás

– üzente Hadházy.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!