Elszámoltatást ígér az EP-képviselő – Súlyos következményekkel számolhat a kormány!

Továbbra is visszatartja a covid-betegek oltottsági adatait Müller Cecília és a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ez pedig egyre gyanúsabbá teszi a kormány titkolózását!

Immár 45 napja nyújtotta be Ujhelyi István a közérdekű adatigénylését, mely a kórházban kezelt covid-betegek oltottsági adataira vonatkoznak, de választ továbbra sem kapott. Az MSZP EP-képviselője kiemeli, hogy ha a kormány minden jogi kiskaput kihasznál, akkor is már csak maximum 15 napig tudják titkolni ezeket az adatokat.

“Ne legyen kétségünk, valamilyen sötét politikai okból tudatosan tartják vissza az adatokat;

de ne legyen afelől sem kétségünk, hogy ezért a szégyenteljes eljárásért nem is olyan sokára súlyosan meg fognak fizetni az illetékesek” – írja vasárnapi nyílt levelében a szocialista politikus.

Tény, hogy Müller Cecília és az általa vezetett intézmény (NNK) az, amelyik kezeli ezeket az adatokat; ezt legutóbb Gulyás Gergely miniszter ejtette el egy félmondatban a Kormányinfón. Ehhez képest ugyanez a miniszter azt is elmondta egy hasonló tájékoztatón, hogy nincs hivatalos nyilvántartás és tájékoztatás arról, hogy a covid miatt kórházba került, illetve elhunyt személyek közül hányan és mivel voltak beoltva.

A Fidesz kommunikációja azonban már áprilisban megbukott, mikor maga a kormány tette közzé a tavaly december óta eltelt első hat hónap immunizációs adatait, benne vakcinatípusra lebontva az oltás után megfertőződött, illetve elhunytak számát.

Sőt, még egyértelműbb a kormányzati hazugság, hiszen saját vakcinainformációs oldalukon közben azt hirdetik:

“az oltás hatásos, a beoltottak kevesebb, mint egy százaléka betegszik meg”.

“Ha így van, az több mint fontos információ és ennek részleteit azonnal közzé kell tenni a széles nyilvánosság számára! De persze, ha – ahogy azt a Miniszterelnökséget vezető miniszter állítja – nincs ilyen nyilvántartás, akkor mégis mire hivatkozva állítják ezt?” – írja bejegyzésében Ujhelyi, majd hozzáteszi, hogy a Kormányinfón az idősebb korosztályt érintően olyan is elhangzott már, hogy „abban az anyagban, amit én olvastam” az szerepelt, hogy „a kórházban lévők 55 százaléka oltatlan”.

Tehát akkor mégis van összesítés, a kormányzat is pontos és naprakész információt kap erről, csak a nyilvánossággal nem kívánják mindezt megosztani”

Ezek a példák is jól mutatják, hogy a magyar kormány és kiszolgáló intézményei konkrétan hazudnak arról, hogy van-e rendelkezésre álló nyilvántartásuk a covid-fertőzés miatt kórházi ellátásra szoruló, illetve tragikusan eltávozó betegekről.

Van azonban egy fontos kérdés, ami felvetődik ebben a helyzetben: Miért próbálják minden eszközükkel eltitkolni ezeket az adatokat?

Az MSZP EP-képviselője szerint minden titkolózással eltöltött nappal erősödik a gyanú, hogy azért, mert a kórházi adatok esetleg megerősítenék: a kínai vakcinával beoltottak közül százezrek élnek hamis védettség tudatában.

A kormány titkolózása épp azt a gyanút erősíti, hogy a Sinopharmmal oltottak közül kerülhetnek ki a súlyosabb betegek,

ennek nyilvánossága pedig ártana a kormánynak és ezért lapítanak.

Ujhelyi a bejegyzése végén kiemeli még azt is, hogy a végsőkig el fog menni a teljes nyilvánosság érdekében, és ha idővel bebizonyosodik, hogy konkrét politikai számításból, vagy például egyes oltóanyagok részbeni hatástalanságának eltussolása érdekében tartották vissza ezeket az adatokat, akkor annak súlyos következményei lesznek!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!