A Pegasus-botrány után itt az újabb: nyomkövetős tablettel figyeli az aktivistáit a Fidesz

Vajon mit magyaráz ennyire Kubatov a főnöknek?

Nincs már elég aktivista, és akik vannak, azokban sem bíznak meg a Fidesz vezetői. Legalábbis erről tanúskodik a módszer, ahogy megpróbálják frissíteni a Kubatov-listát a “Stop!” kampányukkal.

A Fidesz szeptember elején jelentette be, hogy petíciót indít Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel, majd gyorsan be is jelentették, hogy már az első hónapban egymillió aláírást összegyűlt. Ez azért volt mindenkinek gyanús, mert az utcai pultok mögött az aktivisták magukban árválkodtak, nem tolongtak az emberek aláírni.

Aztán kiderült a turpisság, az utcai pultok csak fedőakciónak voltak jók, mert az igazi munka a háttérben zajlott, a Kubatov-lista címeire mentek ki az aktivisták, és frissítették az adatokat. Már amennyiben aktivistának lehet nevezni azokat, akiket feketén fizettek meg a kopogtatásért. A Fidesz  iPad-ekkel szerelte fel nem csak a listát csengetéssel frissítő aktivistáit, hanem több kistelepülés polgármesterét is.

A 24.hu információi szerint egy rövid képzés után egy telefonos azonosítás után lehet belépni a rendszerbe, ami ezután küldi a pártközpontba a felvitt adatokat,

valamint a valós időben nyomon követik a gép kezelőjének útvonalát,

valóban elvégezte-e a rá bízott feladatot, vagy csak otthon kamuzott a jó meleg szobában. Itt tart a Fidesz, pénz a csúcstechnikára van, de ember már nincs, aki felvállalná ingyen az aláírásgyűjtést. A Pegasus-botrány óta már szinte semmin nem csodálkozunk, de azért az meglepő, hogy most már a saját aktivistáit is megfigyeli a Fidesz a kiadott eszköz segítségével.

A Fidesz sajtóosztálya az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a tablettel való aláírásgyűjtés egy technikai újítás, amellyel az önkéntesek munkáját teszik könnyebbé és gyorsabbá, az adatkezelés pedig – ahogy korábban is – minden esetben megfelel a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak. Szerintük pedig a támogatók „minden esetben önként vesznek részt”. Ennek azonban ellentmond a KlikkTV alábbi két videója:

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!