Lebukott a Fidesz: döbbenetes dossziét hozott nyilvánosságra Márki-Zay Péter

A Márki-Zay Péter lejáratását célzó dossziét a politikus állítása szerint a DK-tól kapta, amit a párt a Fidesztől kapott, hogy használják ellene a kampányban. A dossziét a DK a bizalom jegyében adta át Márki-Zaynak, egy héttel ezelőtt mutatták be neki a párt vezetői.

A polgármester sajtótájékoztatóján elmondta: az anyagot átadja a sajtó képviselőinek, az internetre pedig feltesz egy rövidített változatot. Az eset szerinte bizonyítja, hogy Magyarországon pártállami módszerekkel dolgozik a kormánypárt, besúgóhálózat működik. Erre több bizonyíték is van, például, hogy az ő laptopjára, a hódmezővásárhelyi városháza oldalára 2018-ban kémszoftvert telepítettek, de ott a Pegasus-botrány is, és most már ez az eset.

Márki-Zay elmondása szerint nem fél tőle, hogy bepoloskázzák a hivatal autóját vagy a Samsung telefonját lehallgatják, megnézik a levelezését, ugyanis nincs takargatnivalója, “semmilyen elektronikus lábnyoma nem bizalmas, vagy ha bizalmas is, semmi olyan nincs benne, amit szégyellni kéne”.

Ha lehallgatnak, ha megfigyelnek, ám tegyék

– fogalmazott a politikus.

Márki-Zay értékelte, hogy a DK ahelyett, hogy használta volna az anyagot, inkább átadta azt neki az előválasztás után a bizalomépítés jeleként. Megköszönte a DK-nak, hogy ezzel is bizonyították, hogy tisztességes módon együtt lehet velük működni az ellenzékben.

A dosszié tartalmáról annyit mondott, nem titkosszolgálati anyag, inkább “békaember típusú” összeesküvés-elméletről van szó, amely minden valóságalapot nélkülöz. A kérdésre, hogy miért adhatta át a Fidesz az anyagot a DK-nak, és miért nem használták fel ők maguk, azt mondta: jó kérdés, talán az anyag minősége lehetett az oka, vagy az, hogy elsősorban az ellenzék között akartak feszültséget generálni.

(Telex nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!