Márki-Zay és a 106 ellenzéki jelölt: “Ma megalakult a negyedik Magyar Köztársaság”

Fotó: Botos Tamás / 444

Több ezres tömeg előtt állt színpadra az előválasztás 5 miniszterelnök-jelöltje, hogy megtartsa október 23-i beszédét.

  • Jakab Péter arról beszélt, hogy az ellenzék a választás után vissza fogja adni a nemzetnek azt, amit elvettek tőle: nemcsak a földeket és a gyárakat, hanem a hitet is. Örök ellenfelének, Kövér Lászlónak is üzent: “Kövér elvtárs, remegjen a bajusz, mert a mi kezünk nem fog”.
  • Fekete-Győr András arról beszélt, hogy sosem volt még akkora remény a kormányváltásra, mint most. Méltatta, hogy a fiatalok is elkezdtek bevonódni a politikába, erre példa, hogy több százezren szavaztak le Márki-Zay Péterre.
  • Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy demokratának lenni, a köztársaságért küzdeni azt jelenti, hogy senkit nem rekesztünk ki, és megőrizzük a sokszínűségünket. Szerinte a sokszínűség megőrzése vezethet sikerre jövő tavasszal.
  • Karácsony Gergely a gyűlöletpolitika végét szorgalmazta, és azt mondta: az, hogy az ellenzék most itt áll közösen a színpadon, azt jelenti, hogy

megszületett a negyedik Magyar Köztársaság.

  • “Nekünk most sok szempontból könnyebb a dolgunk, mint hatvan évvel ezelőtt, mert a mostani zsarnokságot nem támogatják külföldi tankok. De ezt a zsarnokságot, a bálványt, amit le kell dönteni, mi hoztuk létre magunknak saját kishitűségünkből, szorongásainkból. Itt az ideje, hogy büszke, reményteli magyarok legyünk” – mondta Karácsony.

Utolsóként Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje lépett a színpadra. Márki-Zay boldog születésnapot kívánt az új Magyar Köztársaságnak, és párhuzamot vonva 56-tal azt hangsúlyozta, az 56-os szabadságharcosoknak is ugyanabból a pártállami diktatúrából lett elegük, amiből most az ellenzéknek is. Fekete-Győrhöz hasonlóan ő is örömét fejezte ki, hogy a fiatalok is megjelentek a politikai palettán, mert 1956-ban is ez a korosztály indított el valamit.

Ha visszanézünk, a fiatalok voltak a kicsik, a hatalom nélküliek, a pénz nélküliek. A kicsik forradalma volt, akik felálltak és elzavarták a nagy gyereket, aki elvette az uzsonnájukat. Hozzánk csatlakoztak ugyanúgy a pártok, mint 1956-ban

– fogalmazott.

A miniszterelnök-jelölt kiemelte az összefogás fontosságát, mert csak az vezethet el a győzelemhez. Elismerte, ezt nem lesz könnyű elérni, “gigászi” lesz a küzdelem, mert a szabadságról van szó, egy új alkotmányról, amit csak népszavazással lehet elfogadni, az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, ami a bűnözők szuverenitására van hatással.

Ahogy mi is, Orbán Viktor barátjai is a szabadságukért küzdenek. Küzdenek azért, hogy ők szabadon maradhassanak és mi ne lehessünk szabadok

– emelte ki Márki-Zay.

Leckét is adott az ellenzékieknek: szerinte el kell juttatni minden postaládába az igazságot. “Nekünk bár pénzünk, hatalmunk nincs, itt vannak a fiatalok. Az ő segítségükkel tudjuk eljuttatni az üzenetünket az ország minden egyes polgárához, minden egyes magyarhoz. Minden magyarra számítunk. Ti lesztek a médiánk!” – mondta a miniszterelnök-jelölt, arra kérve mindenkit, hogy jelentkezzen szavazatszámlálónak, 22 ezer emberre lesz ugyanis szükség, hogy meg lehessen előzni az esetleges választási csalásokat.

A beszédet az alábbi gondolattal zárta:

Nincs nyerhetetlen körzet. Mostantól 2022 áprilisáig egyetlen egy kérdés maradt: Fidesz vagy nem Fidesz. Mutassuk meg, hogy abból a gödörből, ahova a Fidesz juttatta az országot, a kijárat nem jobbra vagy balra van, hanem csak felfelé.

Szombaton Orbán Viktor is megtartotta “ünnepi” beszédét: ebben lényegében az összes eddigi főellenség ellen harcot hirdetett, köztük Gyurcsány Ferenc, Soros György, Brüsszel, Washington és kiegészülve Márki-Zay ellen is. Bővebben itt írtunk erről:

Az ellenzék és a Nyugat ellen uszította felhergelt híveit Orbán ünnepi beszédében

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!