Az ellenzék és a Nyugat ellen uszította felhergelt híveit Orbán ünnepi beszédében

Fotó: Huszár Dávid / Népszava

Vidékről és a környező országokból, köztük a vírus fertőzte Romániából Budapestre buszoztatott hívei előtt tartotta Orbán Viktor október 23-i ünnepi beszédét.

A miniszterelnök látványosan belecsapott a választási kampányba: a beszédben következetesen összemosta 1956-ot 2006-tal, az ellenzéket és a Nyugatot pedig az egykori kommunista elnyomókkal.

A legfontosabb pontjai Orbán beszédének:

  • Orbán a beszédben következetesen összemosta 1956-ot 2006-tal. Úgy beszélt, mintha ők lennének az 56-os szabadságharcosok örökösei, az ellenzék pedig az 56-os szabadságharc leverőinek utódai. Ezt úgy foglalta össze: “15 évvel ezelőtt az ifjú kommunisták október 23-ából november 4-ét csináltak”.
  • Sorra vette az akkori kormány bűneit: “Adócsökkentéssel szédítettek, aztán adókat emeltek. Kórházi napidíjak, vizitdíj, emelkedett rezsiárak. Elvették a 13. havi nyugdíjat és elvették a családot. Devizahitelek csapdájába csalták családok százezreit. Az országot kiárusították. Mindent eladtak a külföldieknek. Miután kifosztották, nyakunkra csatolták az IMF-et. (…) Szemeket lövettek ki, védtelen nőket és időseket ütöttek gumibottal.

Lassan mondom, hogy mindenki megértse: soha nem fogjuk elfelejteni nekik. Azt kapták büntetésül, amit mi jutalmul: kétharmados választási győzelmet

– mondta Orbán.

  • Az ellenzék ekézése után másik kedvenc ellenfelébe, az Európai Unióba szállt bele Orbán. Brüsszel szerinte évek óta csak támadja a magyar embereket, támadja a rezsit, a kerítést, beengedné a migránsokat és az LMBTQ-aktivistákat.

Brüsszel ma úgy beszél és viselkedik velünk és a lengyelekkel, mint az ellenségekkel szokás. Déja vu érzésünk van, a Brezsnyev-doktrína levegője járja át Európát. Hogy Brüsszelben is megértsék: velünk még a kommunisták sem bírták, mi vagyunk a homok a gépezetben, a tüske a köröm alatt

– vette sorra Brüsszel bűnlajstromát Orbán.

  • Brüsszel után a Nyugat másik nagy szereplőjét, Washingtont kezdte támadni. A miniszterelnök abbéli aggályának adott hangot, hogy az amerikaiak befolyásolhatják a magyar választásokat. Washingtont az egykori szovjet megszállókhoz hasonlította, akiknek “nem lőfegyverük van, hanem Facebookjuk”, és figyelmeztetett, hogy “a meghívás nem arra szólt, hogy beavatkozzanak a demokráciánkba”.

És készülődik Gyuri bácsi is

– utalt Orbán harmadik kimaradhatatlan mumusára, Soros Györgyre.

  • Orbán a gyurcsányozás mellett Márki-Zay Péterre is kitért: az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének nevét ugyan nem mondta ki, de egyértelműen rá utalt, amikor azt mondta: az ellenzék egy “báránybőrbe bújt farkassal” akarja megtéveszteni a fideszeseket. Szerinte bár az ellenzék nevetséges, nem szabad lebecsülni, mert óriási nemzetközi hálózat áll mögötte, élén Washingtonnal, Sorossal és Brüsszellel.

Ami számít, az az ellenzéki szereplők mögött álló nemzetközi hátország. Pénz, média és a hálózat. Ez olyan súlyos erő, amit csak több millió magyar együtt győzhet le és szoríthat ki az országból. Időben szólunk, aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört vagy elvásott a foga. Hiába volt az ellenség hatalmas, mi nem futottunk el és most sem fogunk meghátrálni, mert tudjuk, hogy együtt fogjuk végigcsinálni

– riogatott és fenyegetőzött Orbán.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!