Minden Orbán kezére játszik – Tisztességtelen előnyből indul a Fidesz!

MTI Fotó: Kovács Tamás

Múlt héten Magyarországon járt az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttsége, melynek vezetője a jövő évi választás kapcsán nyilatkozott az Euronewsnak.

A küldöttség célja az volt, hogy a jogállami normák érvényesüléséről tájékozódjanak, megnézzék, mennyit javult vagy romlott a helyzet 2018-hoz képest.

Gwendoline Delbos-Corfield most kijelentette a lapnak, hogy szerinte nem lehet tisztességesnek nevezni majd a jövő évi választást Magyarországon,

mivel jelenleg az ellenzék nem kap megfelelő teret a közmédiában, az a kormánypárt szócsöveként működik!

Az EP-delegáció vezetője szerint Magyarországon “egypártrendszer van”, és elképesztőnek tartja, hogy “egyetlen párt kinevezte az embereit mindenhová, a médiától, az igazságszolgáltatáson át az egyetemekig”, ez pedig azt jelenti, hogy sok mindent tudnak majd az ellenőrzésük alatt tartani a választásokon.

Delbos-Corfield kifejtette, hogy szerinte tisztességtelen lesz a 2022-es választás, ha “az ellenzék soha nem kap időt a közszolgálati médiában, soha nem tudja közvetlenül elérni a szavazókat, mert nem szerepel a tévében, a rádióban. Független, alternatív médiában találhatók csak meg”, mely hátrányt jelent számukra.

A delegáció vezetője az útjukkal kapcsolatos kormányzati álhírekre reagálva elmondta, hogy egyáltalán nem az LMBTQ-jogok és a bevándorlás volt a fő téma a megbeszéléseiken, hiába ezt propagálják Orbánék. Szerinte “óriási a dezinformáció a kormánypárti magyar sajtóban”, ami “nem segít az embereknek abban, hogy tudják, miért és mire szavaznak”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!