Itthon elhallgatták: brutális új videó került elő Orbán cseh látogatásáról, szétszedték a helyiek

Bár arról a legtöbb lap beszámolt, hogy Orbán Viktort múlt hét szerdai csehországi látogatásán tüntetők várták Prágában (mi is írtunk róla), most újabb részletek derültek ki a cseh sajtó tudósításából, amit az MTI látványosan kihagyott a magyar beszámolókból.

Ezek pedig még az eddiginél is borúsabb képet festenek a látogatásról: kiderült például, hogy a magyar gyakorlathoz hasonlóan Orbán és cseh kollégája, Andrej Babiš miniszterelnök több nemzetközi kritikus lapot

nem engedett be a közös sajtótájékoztatójukra.

Nem vehetett részt a tájékoztatón a francia szociálliberális Le Monde, a német liberális Die Zeit és a szintén német regionális közszolgálati ARD televízió újságírója, de a kapacitáshiányra hivatkozva a Seznam zprávyt sem engedték be az eseményre.

Szintén botrányt kavart, hogy Orbán eleve Babiš eheti választási kampányát támogatva látogatott el Csehországba, fogadását mégis közpénzből fizették. Nem véletlen, hogy tüntetők várták a két kormányfőt Prágában, akik azt skandálták, hogy „Szégyen! Szégyen!”. De nem csak ők demonstráltak: Orbánék Babiš választókerületébe, az északnyugat-Csehországi Ústí nad Labem városba is ellátogattak, ahol szintén tüntetők fogadták őket.

Nem vagyunk meglepve, hogy az MTI “elfelejtett” beszámolni az esetről: a Denik N cseh portál beszámolója szerint a szivárványos zászlókat tartó demonstrálók azt kiabálták Orbánnak, hogy

Putinova děvka”, azaz „Putyin kurvája”.

Videó az esetről:

(Azonnali nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!