Már lehet tudni, ki jutott tovább a második fordulóba? Mutatjuk az árulkodó jeleket

Több jel is arra utal, hogy az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei már tudják, de legalábbis sejtik, hogy ki juthatott tovább a második fordulóba. Az, ahogyan a jelöltek a Facebook-oldalaikon megnyilvánultak az elmúlt egy napban, azt sejteti, hogy nagyjából tisztában lehetnek az erőviszonyokkal.

Szembetűnő például, hogy a közösségi oldalán mindig aktív Jakab Péter 24 óra alatt mindössze egy posztot tett közzé, amiben köszönetet mondott azoknak, akik a szavazatokat számlálják. Szintén árulkodó jel, hogy egyelőre csak három jelölt hirdetett meg eredményváró sajtótájékoztatót,

Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter.

Sőt: Márki-Zay egyszerre kettőt is bejelentett, egyet Budapestre, egy másikat pedig Hódmezővásárhelyre (a politikus itt egyéniben is indult). Jakab és Fekete-Győr András ezzel szemben egyet sem hirdettek meg, ami arra utalhat, ők is sejtik, hogy nem sikerült továbbjutniuk a második fordulóba.

Ezt látszik megerősíteni a Telex értesülése is, mely szerint Dobrev Klára vezet, és őt követi Karácsony és Márki-Zay Péter. A lap szerint van olyan körzet, ahol mindhárman nagyjából azonos szavazattal állnak, Jakab és Fekete-Győr lemaradva követi őket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!