Orbán országa: elképesztő, mire köteleztek egy könyvtárt a Dunakanyarban

“ELÉRTE A DUNAKANYART: LMBTQ PROPAGANDA EGY KÖNYVTÁR GYERMEKPOLCÁN”

– az alábbi címmel számolt be a Fidesz-közeli Vác Online egy esetről, melyben arra kötelezték egy dunakanyarbeli település könyvtárát, hogy vegye le polcairól a Meseország mindenkié című mesekönyvet.

A cikkben a könyvet “botrányos tartalmúnak” és “mesekönyvnek maszkírozott propagandakiadványnak” minősítették, és aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az “LMBTQ-propaganda” már a vidék Magyarországát is “utolérte”. Azt nem pontosítják, melyik településről van szó, csak azt írták, hogy a “jogsértő helyzet” szerencsére azonnal megoldódott, ők ennek ellenére is megkeresték a település polgármesterét.

Aki elmesélte, hogy amikor értesült az esetről,

személyesen ment át a könyvtárba, és szedette le a könyvet a könyvtárossal, a “gyermekvédelmi” törvény állítása szerint ugyanis tiltja, hogy az ilyen típusú, szerinte “káros” tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek.

A polgármester hozzátette, hogy örül annak, hogy az olvasók éles szemmel észrevették a könyvet, és feljelentést tettek a kormányhivatalnál. Állítása szerint onnan kapta ő is az észrevételt.

Természetesen a törvényeket mindenkinek be kell tartani, mi is betartjuk. Így ilyen tartalmú könyv a törvény erejénél fogva nem kerülhet ki

– mondta a polgármester.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!