Orbán teljesen felpaprikázta magát: elképesztő, mit íratott a Magyar Közlönybe

Az Index szúrta ki elsőként Orbán Viktor csütörtök este jegyzett kormányhatározatát a Magyar Közlönyben. Azt írta:

Lengyelország védi az Európai Unió külső határait, ezzel Európa belső biztonságát védi. Eközben Brüsszel hátba támadja Lengyelországot, visszaél hatalmával, és az Európai Unió egységét veszélyezteti.

A kormány a határozatban arra kérte Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja meg az Európai Bíróság előtt folyamatban lévő eljárásba történő, Lengyelország melletti beavatkozás lehetőségét, amelynek keretében a Kormány kifejtheti jogi álláspontját.

Az Európai Unió történetében példa nélküli, hogy az Európai Bizottság egy tagállammal szemben ideiglenes intézkedésként kényszerítő pénzbírság kiszabását kezdeményezze egy, az európai uniós jog és a nemzeti alkotmányjog viszonyát is érintő összetett kérdésben

– olvasható a határozatban.

Természetesen szó sincs semmiféle brüsszeli támadásról, az Európai Bizottság csak a Lengyelország által is elfogadott közös uniós jog betartását szeretné elérni. A lengyel kormány évek óta próbálkozik az “igazságügyi reformnak” nevezett, valójában a bírói rendszer függetlenségének felszámolását célzó intézkedéssorozattal, amely érthető módon kiverte a biztosítékot Brüsszelben. A vita mára odáig jutott, hogy az uniós kifizetések lassításával, felfüggesztésével próbál az EU nyomást gyakorolni a lengyel kormányra. Orbánnak ez érthetően nem tetszik, mert azt üzeni, hogy a következmények nélküli diktatúraépítés és uniós pávatáncok korának leáldozott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!