Ettől lefagy a mosolyuk Orbánéknak – Vizsgálat indul az intézkedéseik miatt!

Orban Morcos

A kormány már kilenc alkalommal módosította az eredetileg gránit szilárdságúnak nevezett alkotmányukat, azonban abban olyan módosítások is szerepelnek, melyeket most komoly vizsgálat követhet.

Az Európai Tanács parlamenti közgyűlése aggályosnak tartja a módosítás bizonyos részeit, így felkérték a Velencei Bizottságot, hogy vizsgálják meg az alkotmánymódosítást, illetve az egyes választási tárgyú törvények tavaly év végi jogszabály-módosításait – közölte a Szabad Európa.

Ezek a módosítások voltak azok, melyekben a kormánypárti többség alkotmányba foglalta, hogy az anya nő, az apa férfi, valamint, hogy a család alapja a házasság, de ezek mellett szerepel a sokak által bírált homofób kiegészítés is.

A Velencei Bizottság azonban azt is vizsgálja majd, hogy a kormány visszaélve kétharmados többségével, rögzítették, hogy a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokba kiszervezhessék a közvagyont, ennek révén pedig már több száz milliárd vándorolt hozzájuk.

A lap kiemeli továbbá azt is, hogy a választási törvény módosítása jelentős változást hozott, így a korábbi 27 helyett már 71 egyéni választókerületben kell jelöltet indítaniuk azoknak a pártoknak, melyek országos listát szeretnének állítani.

A Bizottság már korábban is fogalmazott meg elítélő állásfoglalást a kormány módosításaival szemben, most pedig a jogi szakértőkből álló testület megbeszéléseket fog kezdeni a magyar kormány képviselőivel, állami szervekkel, illetve civil szervezetekkel.

A jelenlegi ütemterv szerint, a testület a következő plenáris ülésen veszi elő a magyar ügyet, ami október 15-16-án lesz, és melynek végén hivatalos véleményt fogalmaz majd meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!