Nem volt felhőtlen Orbán tegnapi ünneplése – A túltolt ünnepség mellett még jól ki is osztották!

Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az államalapítási ünnepségsorozatra a kormány közel 8 milliárd forintot költött, és ez lehetett volna Orbánnak az elmúlt évek legfennköltebb pillanata, azonban több dolog is beárnyékolta a kormányfő boldogságát!

Egyrészt elég sokan kiborultak azon, hogy míg jóformán romokban az egészségügy és az oktatás, a vállalkozások nem kaptak megfelelő segítséget a válság ideje alatt, addig Orbánékat csak az érdekelte, hogy megrendezhessék a minden eddiginél drágább augusztus 20-i giccsparádét.

A másik ami miatt Orbán bosszankodhat, hogy picit túltolták a szittya ősmagyar felvonulást, ami így sokkal megbotránkoztatóbbra sikeredett, mint a Budapest Pride.

De ha ez nem lenne elég, még Karácsony Gergely is kiosztotta a kormányt.

A főpolgármester szerint, “Szent István öröksége lehetővé tette, hogy most magyarul mondhatjuk ki, ami a szívünket nyomja. Hogy új államalapításra, az állam újraalapítására van szükség.

Karácsony augusztus 20-i bejegyzésében kiemeli azt is, hogy a magyar állam működésének célja és értelme nem lehet más, mint egy emberségesebb és méltányosabb ország megteremtése, melyet az erőszakos kevesek uralma kettészakított!

“Az állam nem épülhet gyűlöletre, megbélyegzésre, polgárháborús retorikára, csakis együttműködésre és együttérzésre.
A mai állam megoldások helyett bűnbakokat gyárt és mindig uszít valaki ellen.

Hergeli az ország egyik felét a másikkal szemben. Ahol az állami politika másból sem áll, csak bűnbakképzésből, ott előbb-utóbb mindenki sorra kerül: a menekültek, a romák, a hajléktalanok, a biciklisták, a civilek, az egyetemisták, a melegek és a norvégok után egyszer majd te is” – írja a főpolgármester.

„Amit harminc éve magától értetődőnek tartunk és ünneplünk augusztus 20-án, az európai Magyarországot, az most veszélybe került. (..) Szent István napján tegyük világossá: Magyarországnak Európában a helye, és Magyarország Európában is fog maradni.

Nem az országnak kell távoznia Európából, hanem az országot Európából kivezetni akaró hatalomnak kell távoznia.”

– zárja bejegyzését Karácsony Gergely.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!