Lapítottak mint az a bizonyos a fűben – nem merték bevallani, kiket támogattak

Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) négy és fél év után ismét frissítette „a nem alapfeladatai ellátására fordított”, ötmillió forintnál nagyobb kifizetések listáját a honlapján. Magyarra fordítva, azokat a támogatásokat közölték most, amelyeknek semmi közi nincs sem a fejlesztési hitelekhez, sem a gazdasághoz.

Természetesen ezt nem maguktól tették meg -pedig erre törvényi kötelezettsége lett volna- hanem azután, hogy a K-Monitor korrupcióellenes civil szervezet adatigénylésben jelezte, hogy 2016-óta nem tesz eleget a törvényi kötelezettségének. A lista nyilvánosságra hozatala után rögtön választ is kapunk arra, miért titkolóztak eddig.

Öt év alatt 45 millió forint támogatást kapott a „határon túli magyarok segítésére” létrehozott Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány, amely alapítói Kövér László és Németh Zsolt, és egyik fő szervezője a tusványosi szabadegyetemnek.

A bank kifizetési listáján található a fideszes polgári körös szerveződésből létrejött Szövetség a Nemzetért Alapítvány (SZNA) is, 2019-ben 10 millió forintot kapott a  szervezet, melynek tiszteletbeli elnöke Hende Csaba Fidesz-képviselő.

A Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványának, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak (CÖKA) idén 25,4 millió forintot fizetett ki az MFB, ami teljesen indokolható annak fényében, hogy októberben

újabb Békemenetre készülnek, és kell a pénz a résztvevők utaztatásához.

De több mint 50 milliós támogatást kapott a KESMA, a kormány propaganda kiadványaiért felelős szervezet, igaz úgy, hogy ebből a Schmidt Mária családi cégének a tulajdonában lévő  K4A Lapkiadó Kft. kapott 30 milliót, majd beolvadt a KESMA-ba.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!