A számok magukért beszélnek – Ez Orbánék legnagyobb kudarca!

Bár korábban Orbán Viktor a nemzeti konzultációra hivatkozva kijelentette, hogy a kormány célja a járvány második hullámában a gazdaság működőképességének fenntartása mellett, hogy megvédjék az időseket.

Ez azonban nem sikerült, megbukott a kormány terve!

Tavaly novemberben és decemberben kétszer annyi nyugdíjas halt meg, mint a korábbi évek azonos időszakának átlaga – számolt be róla a 24.hu.

Több hónap várakozást követően kapta meg a lap közérdekű adatigénylés után a Magyar Államkincstártól, hogy 2020-ban összesen hány nyugdíjas hunyt el, a kapott adatsor pedig drámai képet mutatott a koronavírus második hullámáról:

a tavalyi évben keletkezett halálozási többlet több mint 90 százalékban a nyugdíjaskorúak elvesztéséből adódik.

A kormánynak tehát nem sikerült megvédenie az időseket, megbukott a célként kitűzött terv, és ezt az operatív törzs napi tájékoztatói is alátámasztják, melyben napi szinten lehetett hallani, hogy “többségében idős, krónikus betegek” hunytak el a koronavírus következtében.

A lap közölte azt is, hogy 2020. januárja és októbere között 77947 volt az elhalálozás miatt megszüntetett nyugdíjak száma, ez a szám novemberrel és decemberrel együtt már 104349-re emelkedett. Tehát a kincstár adatai alapján, az év utolsó két hónapjában 26402 nyugdíjas halt meg, ami az előző tíz hónaphoz viszonyítva havi szinten kis híján duplázódást jelent.

Az elhunyt nyugdíjasokkal pedig változott az állam nyugdíjkiadása is:

A lap számításai szerint 17 milliárd forinttal kevesebb lehet idén a nyugdíjkiadás!

Ha a fenti számok alapján kellene értékelnünk a járvány elleni védekezés sikerességét, melyet Orbán szerint a halálesetek és a megmentett életek számában lehet mérni, akkor teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy ebben a kormány csúfos kudarcot vallott!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!