Félelmetes! Izraelnek adhatta ki a Fidesz a megfigyelt emberek adatait!

Egy titokzatos informátor félelmetes részleteket árult el arról a kémprogramról, amelyet a Fidesz-kormány vásárolt, és amellyel titokban ártatlan embereket figyeltek meg.

Juhász Péternek olyasvalaki árult el neki bennfentes részleteket a Pegasus működéséről, aki felhasználói oldalról ismeri a kémszoftvert. Minderről a Magyar Narancs szerint az Együtt korábbi politikusa a YouTube-csatornáján számolt be. Juhász azt mondta: nem tudta leellenőrizni az informátorát, viszont tucatnyi levélváltás után megbizonyosodott róla, hogy az általa közöltek „egybevágnak azokkal az információkkal, amelyek eddig már megjelentek a médiában”. Az ellenzéki politikus informátora szerint ha egy ország használni szeretné a Pegasust – amellyel magyar újságírókat, közéleti személyiségeket figyeltek meg –, akkor egy erre szakosodott bizottság vizsgálja meg a kérelmét és a mindenkori izraeli miniszterelnök dönti el, hogy az adott ország bevetheti-e a kémszoftvert. Ugyanis

a Pegasus nem egy termék, hanem egy szolgáltatás, vagyis a megfigyelés  Izraelben történik, az adatokat onnan szolgáltatják tovább a megrendelőnek!

Az ellenzéki politikus állítja: ez azért van így, mert a Pegasus stratégiai fegyvernek minősül, ezért nem is lehet kivinni Izraelből, vagyis muszáj ott gyűjteni az adatokat. Ez viszont Juhász Péter szerint azt is jelenti, hogy

„Orbán rendszere magyar állampolgárok személyes adatait szolgáltatja ki egy külföldi államnak”.

Ez a félelmetes információ eddig nem volt köztudott, de ha igaz, akkor a helyzet sokkal durvább, mint hittük. Hiszen nem csak arról van szó, hogy a Fidesz-kormány ártatlan magyar állampolgárokat figyelt meg törvénytelenül, titkos módszerekkel, hanem a személyes adataikat is odaadta egy idegen országnak! Nem véletlen, hogy Juhász Péter a videójában azt a kérdést tette fel: „Hazaárulás fogalmára mit találsz a keresőben?”

A teljes videót itt lehet megnézni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!