Orbánék kezdhetnek aggódni – Jövőre leszámolhatnak a tisztességtelen politikusokkal!

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Nemcsak a magyar kormány, de Karácsony Gergely is beadta népszavazási kérdéseit, azonban azokat adminisztratív okokkal hátráltathatják majd!

Erre hívta fel a figyelmet Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján, ahol kijelentette azt is:

“Kösse fel a gatyáját minden törvényekkel és uniós forrásokkal visszaélő politikus, valamint oligarcha, mert ha jövőre leváltjuk Orbán rendszerét, akkor első dolgunk lesz csatlakozni az Európai Ügyészséghez”.

A szocialista politikus kiemelte azt is, hogy pártja mindenben támogatja a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt által feltett – többek között az uniós ügyészséghez való csatlakozásról szóló – ötkérdéses népszavazás megrendezését.

Ujhelyi a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a jelenlegi hatalom várhatóan adminisztratív okokkal nehezíteni fogja a referendum megtartását, de ezzel együtt is világossá kell tenni, hogy az ellenzéki közösség egységesen a népszavazási kérdések és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás mellett áll.

Ez utóbbit egyébként a kutatások is visszaigazolják: a Závecz Research legutóbbi felmérése szerint Magyarországon többségben vannak azok, akik szorgalmazzák a csatlakozást; sőt, még a Fidesz szavazói között is többen vannak, akik támogatják az uniós vádhatósággal való együttműködést.

Az EP-képviselő a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy “Orbán és rendszere menekül” az Európai Ügyészség elől,

mert minden olyan független szervezettől tart, amely “beleláthat a mocskos játékaikba”.

Az MSZP politikusa rámutatott, hogy Magyarország toronymagasan vezeti az uniós pénzekkel elkövetett csalások és szabálysértések listáját, a nemrég kiadott jogállamisági jelentés egyik legfontosabb megállapítása is az, hogy a magyar kormány által kiépített rendszerben nincsenek biztonságban az uniós közpénzek.

Ujhelyi kiemelte, hogy az Európai Unió ezért helyezte kilátásba a források esetleges befagyasztását, nem pedig – ahogyan a kormánypropaganda állítja – a homofób törvény elfogadása miatt.

“Ha azt szeretnénk, hogy Magyarország ne veszítsen pénzt és még időben meg tudjuk kapni, fel tudjuk használni a hazánknak járó irgalmatlan mennyiségű uniós forrást, akkor a magyar kormánynak rendbe kell tennie a jogállamiság kérdéseit. Ha a mostani nem akarja, akkor majd a következő meg fogja tenni” – tette hozzá az MSZP-s politikus.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!