Döbbenetes tétlenség – Orbánék miatt ismét nehéz helyzetbe kerülhetünk!

Pont, mint az első hullámot követően, a magyar kormány most sem tesz meg mindent azért, hogy megelőzze, felkészülten várja a következő hullámot.

Akkor a kormány tétlenségét jócskán megfizettük: több tízezren meghaltak a koronavírus-járványban, és több szektor is hónapokra leállni kényszerült, míg megfelelő támogatást a munkájukat vesztettek nem kaptak.

Most hasonló tétlenség figyelhető meg!

Tény, hogy a kormány bejelentette, hogy elérhetővé teszik a harmadik oltást is, de ettől az új programtól nem lesz magasabb az első oltottak száma.

Pedig a szakemberek szerint, jelenleg a világban egyre erősödő delta variáns rendkívül veszélyes, így elengedhetetlen lenne a minél nagyobb átoltottság az országokban, hogy ne alakuljanak ki súlyos megbetegedések.

Itthon azonban a kormány nagyobb hangsúlyt fektetett az elmúlt időszakban arra, hogy uszítson, bevédje a homofób törvényét és terelje a figyelmet a lehallgatási botrányról, mint, hogy ösztönözze a be nem oltottakat a vakcina felvételére.

Ennek meg is látszik a következménye: Korábban az európai országok élmezejébe tartoztunk az első oltottak arányát tekintve, és ezt a kormány nem is felejtette el propagálni, azonban azt már igen, hogy azóta egész Nyugat-Európa beelőzött minket!

Izland vezet a sorban, ott a felnőtt lakosság 90 százaléka megkapta legalább az első oltást (Magyarországon 66,4 százalék), de előttünk van Málta, Dánia és Hollandia mellett másik 13 európai ország is. Ráadásul nálunk annyira belassult az oltási program, hogy hétről hétre egyre növekszik azon országok listája, akiknél már nagyobb az átoltottság – közölte a 444.hu!

Pedig kezdetben jól álltunk: ahhoz, hogy nálunk a 2 millió első beoltottról 3 millióra ugorjon a mutató, mindössze 15 nap kellett, majd a 4 milliós határhoz újabb 17 nap, végül az 5 millióhoz további 22 nap.

Azóta azonban eltelt több mint 65 nap, mégis csak 600 ezer új beoltottat sikerült regisztrálni!

A szakemberek arra is felhívták a kormányok figyelmét, hogy szinte elkerülhetetlen lesz a negyedik hullám. Itt most csak az a kérdés, mennyire felkészülten várjuk majd azt, milyen arányú lesz az átoltottság az országban!

Emberéletek múlnak a kormány döntésein, így Orbánéknak lépniük kellene, hogy a nyári időszakban minél többen megkapják a koronavírus elleni vakcinát. Most még nem késő cselekedni, hazug propaganda, terelés és gyűlöletkeltés helyett, az emberéletek megóvására kéne helyezniük a hangsúlyt!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!