Megmozdul az ország: gigatüntetés készül a Hősök terére, egyre több szervezet csatlakozik

A kép illusztráció, korábban készült

Tömeges megmozdulásra készülnek július 31-én, szombaton az egészségügyi dolgozók, a demonstrációra egyre több szervezet jelzi a csatlakozási szándékát.

Elsőként a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezte (PDSZ) jelezte, hogy csatlakoznak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) demonstrációjához, miután a kormány egészségügyben dolgozók tömegeit sodorta kilátástalan helyzetbe. A PDSZ szerint az egészségügyi dolgozók ellehetetlenítése

“felmérhetetlen károkat okoz az egész magyar társadalomnak, alapvető érdek kiállni az egészségügyben dolgozók mellett.”

A MESZK közleményben jelezte, hogy egy hosszú folyamat végeredménye a szombatra meghirdetett demonstráció, mert az elmúlt időszakban egyoldalú volt a kommunikáció, a döntéshozók nem hallgatták meg a szervezet jelzéseit.

A tüntetést az új szolgálati jogviszony miatt hirdették meg, az ugyanis az ápolókra terheket rótt, a mellettük dolgozó orvosok viszont béremeléshez jutottak.

A kamara most azt írta: a közös kiállásra szólító felhívásuk eljutott a különféle orvosi- és egészségügyi társszervezetekhez, szakszervezetekhez, civil csoportokhoz is, melyek a folyamatos visszajelzések alapján

szolidaritásukról és részvételükről biztosították az egészségügyi szakdolgozókat.

Mivel az országos megmozdulás célja a szakdolgozók egyértelmű üzenetének átadása, a rendezvény felszólalói szinte kizárólag a Kamara tagjai és vezetői lesznek, de támogatóként minden résztvevőt várnak az eseményre.

A tüntetés felhívásában azt írták:

“Adjunk közösen hangot annak az elégedetlenségnek, ami az elmúlt időszak alatt a szakdolgozók körében megfogalmazódott! Ki kell mondanunk, hogy az egészségügyi szakdolgozók által nyújtott szakmai tevékenység egy SZOLGÁLAT, de nem jelenthet szolgaságot! Mi SZAKDOLGOZÓK Magyarország állampolgárainak egészségét védjük, betegség esetén ellátjuk, rehabilitáljuk, gondozzuk őket!”

A program szerint reggel 9 órától várják az embereket a Hősök terén, ahol 10 órától ismertetik a rendezvény célját, majd a felszólalások következnek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!