Orbán nagyon retteghet! Még egy fideszes államtitkárt is célba vettek a kémprogrammal!

Igazi diktatúraként működik a Fidesz-rezsim: kiderült, hogy még a saját kormányzati emberüket is célba vették a Pegasus kémprogrammal! Az államtitkárt nem sokkal később ki is rúgták.

Aszódi Attila, a paksi bővítésért felelős korábbi államtitkár is szerepel azok között, akiket célba vettek a Pegasus nevű, okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogrammal – értesült a Telex. A volt kormánytag telefonszáma azon a kiszivárgott listán szerepel, amely a Pegasust kifejlesztő NSO nevű izraeli cég bizonyos ügyfelei által kiválasztott célpontokat tartalmazza.

A fideszes államtitkár 2018 végén lett célpont, amikor már sorozatos konfliktusai voltak.

Az egyik legtekintélyesebb atomenergiai szakembernek számító Aszódinak amiatt volt szakmai nézeteltérése a Paks II. beruházás kapcsán Süli János miniszterrel, mert műszaki okokra hivatkozva nem akarta engedni, hogy a beruházás csúszása miatt az oroszok már az engedélyezés előtt elkezdjék az alapozási földmunkálatokat. Aszódit végül 2019. január 15-én ki is rúgták. Most kiderült: menesztése előtt

az államtitkárt a hivatalos kormányzati telefonszámán vették célba, amelyen a munkával kapcsolatos ügyeit intézte.

Mivel a kirúgásakor a készüléket le kellett adnia, az már nem deríthető ki, hogy a telefont csak regisztrálták, vagy fel is törték. Aszódi a Telex megkeresésére azt mondta: nem akar nyilatkozni az ügyben.

Eközben a Fidesz mindent megtesz, hogy elterelje a figyelmet a megfigyelési botrányról. Népszavazást hirdettek, Brüsszelt támadják, és látványosan kerülik annak a megválaszolását, hogy valóban megvásárolták és alkalmazták-e az izraeli kémprogramot.

A BBC riportere 3 perc alatt sem tudott egy igent vagy nemet kihúzni Szijjártó Péterből arról, hogy a magyar kormány használta-e a Pegasust.

Válasz helyett a magyar külügyminiszter sértegetéssel felelt. Nézze, ne kezdjen bele egy szovjet típusú propagandába” – mondta a BBC újságírójának, de a konkrét kérdésre továbbra sem volt hajlandó felelni.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!