Pintért sem kíméli az Orbán-kormány valaha volt legnagyobb botránya!

Pintér Sándor belügyminiszter // kép: nol.hu

Vasárnap robbant ki Orbánék kormányzásának egyik legnagyobb botránya, mely nemzetközi szinten is hatalmas visszhangot váltott ki.

A hírek szerint a magyar kormány egy izraeli kibercég kémprogramjával illegálisan törte fel és hallgatta le több magyar újságíró, politikus és üzletember mobiltelefonját!

Az ügyben Szél Bernadett független országgyűlési képviselő tett fel kérdéseket Pintér Sándornak – “Ki vásárolta meg az izraeli kémszoftvert, és mely belügyi vagy nemzetbiztonsági szervek vettek részt az illegális megfigyelésekben?” címmel -, hogy megtudja, valóban igazak-e a sajtóban olvasható sokkoló hírek.

A belügyminiszter kimérten és röviden válaszolt Szélnek, írásban közölte, hogy “Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el”, valamint hozzátette, hogy “2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak, és ezt a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják”.

A belügyminiszter továbbá azt is hozzátette, hogy a független képviselő minden kérdésére kész választ adni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén,

ami csak egy terelés, hiszen a bizottsági ülés meghiúsulni látszik, mert a Fidesz szerint nem indokolt annak összehívása!

Korábban Varga Juditot is kérdezték az üggyel kapcsolatban, azonban az igazságügyi miniszter sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy bevetették a Pegasus nevű kémprogramot Magyarországon – közölte a 444.hu.

Az ügy részleteiről bővebben az alábbi cikkünkben olvashatnak:

A magyar Watergate: megjelent az ügy, amibe végleg belebukhat Orbán

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!