Foghatja a fejét Rogán, olyat ástak elő róla a lehallgatási botrány kapcsán

Javában dübörög a lehallgatási botrány, a kormány képviselői egyre kínosabb nyilatkozatokra ragadtatják magukat. Novák Katalin pl. azt válaszolta tegnap az újságírói érdeklődésre, hogy “sajtóhírekkel nem foglalkozik”, Halász János a Fidesz-frakció nevében pedig azzal hárította a Nemzetbiztonsági bizottság összehívására vonatkozó ellenzéki kéréseket, hogy az egész ügy csak “baloldali hangulatkeltés”.

Az események fényében különösen erős az a nyilatkozat, amit a hvg.hu-nak sikerült előásnia Rogán Antal propagandaminiszterről, aki 2013-ban – a Fidesz frakcióvezetőjeként – az amerikai lehallgatási botrány kapcsán még igencsak más hozzáállást tanúsított az illegális adatgyűjtésekhez.

Mint ismert: akkor a Washington Post egy cikkében azt állította kiszivárgott dokumentumokra hivatkozva, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség naponta csaknem ötmilliárd adatot gyűjt be a világon a mobiltelefonok tartózkodási helyéről. Rogán a botrány kiderültét követően

az eset azonnali kivizsgálását követelte, ennek érdekében egy országgyűlési vizsgálóbizottságot is felállított volna, ami napirendre vette volna a kérdést.

Rogán a kormánypárti HírTV-nek úgy nyilatkozott:

“Magyarország vezető személyiségeit – akár üzletembereket – lehallgathattak vagy éppen a személyes adatainkat is felhasználhatták. Meggyőződésem szerint Európában és Magyarországon is érzékenyek vagyunk a saját személyes adatainkra, így szükség van arra, hogy kiderítsük, mi az igazságtartalma a Magyarországot érintő lehallgatási botránynak. Lehallgattak-e Magyarországon embereket, és mire használták fel ezeket az adatokat? Vannak-e – és ha igen, milyen – befolyásszerzési kísérletek a magyar közéletben, a gazdasági életben külföldiek esetében, külföldi gazdasági vagy titkosszolgálati érdekcsoportok részéről?”

Kíváncsian várjuk, Rogán vajon most is ilyen érzékeny lesz-e arra, hogy törvénytisztelő magyar állampolgárok százait, köztük ellenzéki politikusokat, ügyvédeket, tényfeltáró újságírókat, üzletembereket hallgattak le egy izraeli kémszoftverrel.

Időközben egy másik kémprogram kapcsán is elkezdtek terhelő információk kiszivárogni, erről bővebben itt írtunk:

Egyre nagyobb bajban van Orbán: újabb kémprogramról derültek ki terhelő információk

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!