Meghátrált a kormány: hirtelen teljesítette az ellenzéki követelést

A Párbeszéd ellenzéki párt már egy hónappal ezelőtt arra kérte a kormányt, hogy biztosítsa a Sinopharm vakcinával oltottak számára az ingyenes ellenanyag-vizsgálatot és az esetleges 3. oltást. Sok magyar, mivel itthon nem kap Romániába vagy Szerbiába utazott, hogy kapjon harmadik, Pfizer-oltást.

Kásler Miklós még két héttel ezelőtt is azt nyilatkozta a harmadik oltás szükségességéről, hogy azzal kapcsolatban nincs még elég ismeret, nincs erről konszenzus az orvosok között sem. ezzel szemben a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújában Orbán Viktor bejelentette, hogy

meghátrálnak, és engednek az ellenzéki és szakmai követeléseknek, lehetővé teszik  a harmadik oltás felvételét.

Ebben a kérdésben az ellenzék megint egy hónappal megelőzte a kormányzat járványügyi intézkedését, aminek talán most még nincs különösebb hatása, és még időben vagyunk, de a harmadik hullám óriási mértékében jelentős szerepet játszott a kormány tétovasága és későn meghozott intézkedései.

Englohner Beáta, annak a Facebook-csoportnak a vezetője, amely az antitesttel nem rendelkező, kínai vakcinával oltottakat karolta fel úgy kommentálta a bejelentést, hogy

“Rengeteg virológus, szakember állt mellénk, és a sajtó is sokat segített. Nem volt más választása a kormánynak.”

A nemzeti egységről papoló Orbán-kormánynak végre fel kellene ismernie, hogy a járványkezelésben erősen támaszkodhatott volna az ellenzékre is, a koronavírus járvány teljes ideje alatt a teljes ellenzék komoly, szakmai alapokon nyugvó javaslatokkal állt elő, amelyet a kormány folyamatosan lesöpört, majd több héttel később leporolt, és a sajátjaként vezette be. Sajnos, sok intézkedés így későn lett bevezetve, ami 30 ezer ember felesleges halálához vezetett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!