Orbán visszazsarol: itt a válasz az uniós források befagyasztására?

Szerdán jelentette be a klímavédelmi csomagját az Európai Bizottság, amely felvázolja, milyen intézkedések révén érhetné el az EU 2030-ra az EU széndioxid-kibocsátásának 55 százalékos csökkentését. A csomag komoly feladatokat róna a tagállamok kormányaira, és szerepel benne a világ első karbonvámja is.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki kormányinfóján reagált a Bizottság terveire. Mint fogalmazott: szívesen támogatná a kormány a kibocsátáscsökkentési célokat, de ebben a formában elfogadhatatlannak tartja a javaslatot, mert “támadja a rezsicsökkentés eredményeit, a lakások és autók tulajdonosaival fizettetné meg a költségeket”.

“Mivel csak egyhangúlag lehet megszavazni ezt a javaslatot, így Magyarország vétózni fogja”

– közölte Gulyás.

Felmerül a kérdés, a kormánynak vajon tényleg a klímatervvel van-e problémája, és a vétó nem csak az Európai Bizottság lépésére ad-e választ, ami a melegtörvény miatt elhalasztotta a magyar helyreállítási csomag elfogadását, befagyasztva az azzal járó uniós segélyforrásokat. Nem lenne meglepő, ha Orbán bosszújáról lenne szó, Gulyás ugyanis feltűnően sokat kritizálta a kormányinfón a Bizottság lépését.

Még a mai napon megindulhat a kötelezettségszegési eljárás a törvény miatt, erről bővebben itt írtunk:

Nincs tovább – Orbán túlfeszítette a húrt az Európai Bizottságnál!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!